Souhrn 1. a 2. kola základní části EHL
Esport NHL 20 (PS4) Článek Souhrn 1. a 2. kola základní části EHL

Souhrn 1. a 2. kola základní části EHL

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

25. 2. 2020 14:22

Výsledky zápasů v 1. a 2. kole Esport hokejové ligy.

Reklama

Základní část Esport hokejové ligy začala o víkendu 22. a 23. února odehráním dvou kol vzájemných utkání. Gameři proti sobě postavili své nejlepší sestavy v režimu Hockey Ultimate Team, aby se pokusili získat první důležité body pro extraligové týmy, které reprezentují. Hráči také chtěli rozhodně zanechat co nejlepší první dojem, a do utkáních se pustili s plným odhodláním vyhrát a nešetřit soupeře, díky čemuž jsme se dočkali překvapivých výsledků.

Ani o jeden bod nepřišli HC Dynamo Pardubice, HC Oceláři Třinec, BK Mladá Boleslav, PSG Berani Zlín a Rytíři Kladno. Z favorizovaných týmů si špatně nevedli ani Bílí Tygři Liberec a HC Kometa Brno, kteří si odnesli alespoň jedno vítězství z prvního hracího víkendu. Spolu s nimi získali po třech bodech do tabulky i HC Energie Karlovy Vary a HC Verva Litvínov. Ostatní týmy vstoupili do první sezóny EHL bez bodu.

Jak vypadá tabulka po prvním hracím víkendu se můžete podívat přímo na stránkách EHL.

Výsledky 1. kolo

Největším šlágrem prvního kola byl zápas mezi Bílými Tygry z Liberce a Kometou Brno. Nejlepší hráč kvalifikací a jednička draftu v dresu Liberce Adam „Dzouvi" Menšík se na virtuálním ledě postavil proti svému rivalovi Josefu „Pepcastachurcik" Stachurovi. Jejich vyrovnaná bilance z kvalifikací se přenesla i do základní části EHL a zápas skončil remízou po šesti gólech na každé straně. O body tak museli rozhodnout jejich týmoví kolegové, kdy úspěšnější byl na straně Brna Roman „Blade" Pilný se čtyřmi vstřelenými brankami, který nedovolil protivníkovi Danielu „DannyZedlo" Sedláčkovi se ani jednou prosadit.

Zajímavé a dva naprosto rozdílné zápasy se odehrály taky mezi Třincem a Spartou. Sparťan Filip „Arcade" Nosek odehrál s prvním nasazeným Ocelářem Janem „Honzicek1992" Budayem velice vyrovnaný zápas, ze kterého se nakonec radoval vítězstvím o prsa asijské tanečnice. Za to druhý zápas přinesl gólovou smršť Třince, o kterou se postaral Michael "MichaelHetz" Hetzendorfer. Ten nasázel za záda soupeřova brankáře 11 gólů a zaslouženě si odnesl výhru s rozdílem sedmi branek.

Překvapivě Plzeň neustála 1. kolo, Ačkoliv Dominik „CzechDomin" Humpál uhrál za Škodovku remízu s mladoboleslavským Jindřichem „JIfi23" Fenclem, tak jeho týmový kolega a známý gamer Pavel „Pikej" Kail nestačil na Radka „Kumbik" Kumberu, a díky tomu si tři body odnesla Mladá Boleslav.

Hned na úvod sezóny se událo podkrušnohorské derby mezi Karlovými Vary a Litvínovem. Ačkoliv bylo utkání mezi Jakubem „Kubii7" Bláhou a Patrikem „Winci" Wenzelem vyrovnané, výhru s rozdílem jedné branky si odnesl litvínovský gamer. Stejně tak se radoval i Miroslav „TheNotorik" Šmok, který neinkasoval ani jeden gól.

Zápasy v příštích kolech můžete sledovat přímo na oficiálních Twitch nebo Youtube kanálech gamerů. Odkazy na ně naleznete po kliknutí na jejich přezdívky.

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 6:10

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 4:7

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 6:12

HC Energie Karlovy Vary - HC VERVA Litvínov 3:8

PSG Berani Zlín - HC Vítkovice RIDERA 11:9

Mountfield HK - Rytíři Kladno 3:8

  • Jakub „Jackey" Michálek - Jaroslav „Jarin" Řehoř 1:4
  • David „Willy9" Voňka - Martin „Tejky" Tejček 2:4 (záznam zápasu)

HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 4:12

  • Tomáš „Indris" Indra - Michal „Michal1996" Vaněk 3:4
  • Martin „MattMD43" Hrubeš - Adam „CallmePablo" Čejka 1:8

Výsledky 2. kolo

Ve druhém kole se blýsknuli gameři Jarin a Tejky z Kladna, kteří po těžkém boji dokázali porazit našlapané duo z Komety 3:2 a 3:1.

Reparát se povedl i Bílým Tygrům, kteří sice jeden zápas se Spartou prohráli o jediný gól, ale jednička týmu Dzouvi dokázal zvítězit se čtyř brankovým náskokem nad Arcadem.

Napínavý zápas se odehrál mezi Litvínovem a Třincem. Ocelář Honzicek1992 vstupoval do třetí třetiny za nepříznivého stavu 1:3. Díky dvěma rychlým vyrovnávacím brankám rozhodil Winciho a nakonec mu ještě zasadil poslední ránu v podobě vítězného gólu. V druhém vzájemném zápase opět dominoval MichaelHetz, který nasázel sedm branek do brány TheNotorika a jemu nedovolil ani jeden zásah.

Pardubicím se i v druhém kole podařilo nasázet soupeřům dohromady víc než deset branek. Tentokrát pod kopyty Dynama skončili Indiáni z Plzně. Gólové žně se odehrály i na straně Mladé Boleslavy v zápase proti Vítkovicím.

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 7:10

  • FIlip „Arcade" Nosek - Adam „Dzouvi" Menšík 4:8 (záznam zápasu)
  • Michal „Mišánek" Koloc - Daniel „DannyZedlo" Sedláček 3:2 

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 13:7

  • Michal „MIchal1996" Vaněk - Dominik „CzechDomin" Humpál 7:3 (záznam zápasu)
  • Adam „CallmePablo" Čejka - Pavel „Pikej" Kail 6:4

HC VERVA Litvínov - HC Oceláři Třinec 3:11

HC Vítkovice RIDERA - BK Mladá Boleslav 3:14

Rytíři Kladno - HC Kometa Brno 6:3

  • Jaroslav "Jarin" Řehoř - Josef „Pepcastachurcik" Stachura 3:2
  • Martin "Tejky" Tejček - Roman "Blade" Pilný 3:1

HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 8:10

Mountfield HK - PSG Berani Zlín 4:7

 

 

 

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama