Spider-Man 2 představil ukázku z hraní plnou akce
i Zdroj: Sony / Marvel
Gaming Článek Spider-Man 2 představil ukázku z hraní plnou akce

Spider-Man 2 představil ukázku z hraní plnou akce

Josef Ventrča

Josef Ventrča

25. 5. 2023 20:23

Dobrý soused znovu zachraňuje New York. Potvrdil se i rok vydání.

Reklama

Pořádnou ukázku z hraní Marvel's Spider-Man 2 si PlayStation nechal na závěr své středeční konference. V ní představil soubojový systém, odhalil hlavního záporáka, protagonisty, nabušené obleky, nepřátelské jednotky, nestvůr, spoustu houpání na pavučinách po velkoměstě a několik naprosto nových mechanik. A nejspíš nás čeká i pořádná zápletka. Hra má vyjít už letos na podzim.

V dějové lince budou Peter Parker spolu s Milesem Moralesem čelit hlavnímu záporákovi Kraven the Hunter, který si hledá sobě rovného právě ve městě New York. Kromě něj se však ve hře objeví i jiné známé postavy z komiksů, jako například Lizard, kterého hrdinové pronásledovali v ukázace. Mapa Velkého jablka má být ještě větší než v předchozích dílech, třeba novou čtvrtí bude druhý břeh East River v Queensu.

Hratelnost čeká několik inovací

Vývojáři taky ukázali nabušený a ikonický černý oblek Petera Parkera obsahujícího mimozemského symbionta. Fanoušci vědí, že se jedná o takzvaného Venoma, ačkoliv je nutné si dát pozor, aby nedošlo k záměně s jinou postavou z Marvel univerza. Peter však díky tomu má v rukávu spoustu nových triků, je mnohem agresivnější a nebojí se rozdávat rány. Symbiontské schopnosti mu navíc umožňují zvětšovat jeho siluetu, pořádně mlátit s nepřáteli o tvrdý povrch. Zkrátka s frakcí Kravenových lovců nemá slitování. Dostal i nové úhybné manévry, což půjde poznat i díky vylepšeným animacím. Symbiont však nebude mít jen efekt na hratelnost, ale odehraji i zásadní roli v ději, jelikož tvůrci chtějí sledovat, jaký má vliv na Petera i jeho nejbližší. Hratelnou postavou bude i Miles Morales, který rovněž má zásadní roli v příběhu. Hráči budou mít možnost mezi Peterem a Milesem přepínat v průběhu hraní.

Oproti minulým dílům budou oba pavoučí muži mnohem rychlejší. Autoři se o to zasadili rovnou několika způsoby, jedním z nich jsou například pavučinová křídla. Jinak nás čeká spousta dalšího houpání se na sítích skrz ulice New Yorku.

V Marvel’s Spider-Man 2 bude možné přistupovat ke střetům nenápadně nebo agresivně, případně bude možné kombinovat obě možnosti. Vývojáři pro to vytvořili rovnou několik pomůcek, například Web Line pomůže v plížení a tiché eliminaci tím, že rovnou pomocí sítě zneškodníte dva protivníky. Miles dostane do vínku takzvaný Web Grabber, s jehož pomocí přitáhne nepřátele k sobě. Dále může řetězit schopnost Thunder Burst, která elektrickým úderem srazí k zemi skupinku soupeřů. Všechny ability pak bude možné vylepšovat ve inovovaném stromu dovedností nabízejícím paralelní vylepšení pro oba hrdiny. Nebude chybět ani používání pavoučích smyslů, kterými zvýrazníme důležité body v prostředí, a zároveň budeme lépe vnímat okolí.

Propracovaná exkluzivita

Titul je vylepšený i po technické stránce. Tvůrci slibují propracovanější osvětlení, prostorový 3D zvuk, podporu haptické odezvy a adaptivních spínačů ovladače DualSense a další drobnosti. Rozhodně už ze záběrů je znát grafický upgrade.

Sony neupřesnilo datum vydání, ale oznámilo, že Marvel's Spider-Man 2 můžeme očekávat na podzim 2023. Titul bude exkluzivní pro konzoli PlayStation 5. Kdo si chce zkrátit čekání, může si pořídit tyhle cool pop figurky a další předměty na motivy pavoučího může na CZC.cz.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama