Starbreeze je ve finančních problémech
Zajímavosti Článek Starbreeze je ve finančních problémech

Starbreeze je ve finančních problémech

Radek Raudenský

Radek Raudenský

13. 5. 2019 12:58

Chod firmy může za rok skončit.

Reklama

Studio Starbreeze, které stojí za PayDay 2, se nachází ve velkých problémem. Po neuspokojivém minulém roce a slabých prodejích Overkill’s The Walking Dead byla společnost nucena prodat práva na hry System Shock 3 a 10 Crowns. Také propustilo 40 ze svých 622 zaměstnanců. Dle finanční zprávy se studio minulý rok potýkalo se ztrátou 13 tisíc dolarů a očekává strmý pád v polovině letošního roku. Situaci okomentoval i CEO Mikael Nermark.

Starbreeze je v rekonstrukci od prosince minulého roku. Společnost nyní nemá stálý příjem na dalších 12 měsíců a očekává se strmý pád od poloviny příštího roku, pokud se neobjeví žádné zdroje. Toto nasvědčuje tomu, že si nejsme vůbec jistí o tom, jestli bude společnost schopna dále pokračovat. Jsme v těžké situaci. Má hlavní úloha je zajistit bezpečné financování pro budoucí operace společnosti. To znamená získat dlouhodobé financování. Až poté budeme schopni představit své plány do budoucna.

Starbreeze tak nemá vůbec jistou budoucnost a je smutné to, že i samotný ředitel musí otevřeně přiznat, že firma může za rok skončit. Velkou ránou bylo rozvázání kontraktu se Skybound Games kvůli neuspokojivým prodejům Overkill’s The Walking Dead, které prý navíc nesplnilo kvality, které byly slíbeny. Uvidíme, jestli se Starbreeze podaří získat investora, který by studio zajistilo další finanční injekci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama