Steam Deck si opravíte i sami, Valve bude prodávat náhradní díly
Gaming Článek Steam Deck si opravíte i sami, Valve bude prodávat náhradní díly

Steam Deck si opravíte i sami, Valve bude prodávat náhradní díly

Radek Raudenský

Radek Raudenský

17. 2. 2022 13:40

A rovnou se můžete podívat na pořádný teardown!

Reklama

Před týdnem dovolil Steam vybraným youtuberům zveřejnit videa zaměřená na hardwarovou výbavu Steam Decku. Společně s tím výrobce zveřejnil video, kde konzoli sám rozebírá a ukazuje velkou otevřenost. Tu Valve potvrzuje opět a znovu – nejen zveřejněním souborů k vytisknutí celé konzole na 3D tiskárnách, ale také partnerstvím se společností iFixit.

Skrze stránky této firmy, která prodává různorodé kolekce nářadí i zpravidla neoficiální náhradní díly, se budou prodávat oficiální díly ke Steam Decku a headsetu Valve Index. Herní velikán tak opět potvrzuje, že chce svým zákazníkům ponechat co největší volnost a svobodu v tom, co chtějí se svou konzolí udělat.

iFixit navíc připravilo speciální video, ve kterém Steam Deck rozebírá skutečně do podrobna. Valve sice podobné videu vytvořilo taktéž, technik se ale dostal pouze k výměně joysticku – na což jsou uživatelé přenosných konzolí, především kvůli driftingu u Nintendo Switch, velice hákliví. iFixit šlo ale dále a ukázalo, že se dá s trochou úsilí vyměnit téměř vše. Tvůrci ocenili nejen design a fakt, že konzole kotví většinu dílů jedním druhem šroubu, ale i přehledné značení veškerých kabelů a obvodových desek. Jak ale sami upozorňují, první věc, kterou při rozebírání uděláte, je jako obvykle porušení speciální samolepky, čímž ztrácíte tovární záruku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama