Steam se převlékne do nového kabátu
Zajímavosti Článek Steam se převlékne do nového kabátu

Steam se převlékne do nového kabátu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

23. 3. 2019 01:21

Zatím víme o knihovně a Events záložce.

Reklama

Určitě jste si všimli, že v posledních měsících zuří boj mezi digitálními obchody. Tedy moc jako boj to nevypadalo. Pouze Epic Store se netajil tím, že se chce stát silnou konkurencí Steamu a dařilo se mu to zejména díky přetahování velkých titulů. Valve celou dobu mlčelo a nechalo do sebe kopat.

Až do teď. Vypadá to, že se Valve probudilo a své místo nenechá jen tak. Oznámilo, že v příštích měsících se chystá velká změna ve vzhledu Steamu. Zatím nám ukázalo pouze uživatelskou knihovnu a záložku Events.

Steam se převlékne do nového kabátu

Změna je to opravdu velká. Místo klasického popisu, na který jsme zvyklý, se nám hry seřadí podle těch, které hrajeme nejčastěji. Pod nimi se ukážou hry, které měly v poslední době update, a nakonec se nám zobrazí kompletní edice všech našich her. Kromě toho se do uživatelské knihovny přesunuly i naši přátelé a nebude tak nutností si zapínat samostatné okno.

Steam se převlékne do nového kabátu

Druhou změnou je nová záložka Events. Ta bude fungovat jako blog a zároveň rychle dostupný obchod, kde se zobrazí hry, které dostaly zásadní update. K tomu mohou vývojáři napsat nějakou zprávu či souhrn dané aktualizace a uživatel má zároveň možnost si danou hru okamžitě koupit. Kromě zpráv se zde ale mohou objevit i livestreamy nebo akce typu dvojnásobné XP. Uživatel si může sám nastavit, co chce vidět nebo na co ho má Steam sám upozornit pomocí notifikace, emailu či dokonce SMS.

Steam se převlékne do nového kabátu

Nejen tyto změny by se měly dostat do otevřené bety během několika příštích měsíců. Co vy říkáte na změny? Jste konzervativní a radši byste zachovali původní verzi, či jste naopak otevření změnám a nový vzhled uvítáte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama