Streamer Opat dostal zákaz hrát v profi lize na jejíž akci se opil a působil potíže
Esport League of Legends Článek Streamer Opat dostal zákaz hrát v profi lize na jejíž akci se opil a působil potíže

Streamer Opat dostal zákaz hrát v profi lize na jejíž akci se opil a působil potíže

Jarmil Černý

Jarmil Černý

30. 5. 2023 19:26

Kontroverzní český streamer Opat si profi ligu nezahraje, dostal zákaz.

Reklama

Kontroverzní český streamer Opat, který má na svém kontě pravděpodobně trvalý ban na platformě Twitch.tv se své druhé nejoblíbenější činnosti, streamování, nyní věnuje na platformě Youtube. Tam živě vysílá svoji úplně nejoblíbenější činnost a to je hraní známé MOBA hry League of Legends.

Tu hraje od samotného začátku své streamovací kariéry a dosahuje v ní vysoce nadprůměrných výsledků. Na východoevropském serveru se dokonce vyšplhal celkově na 14. příčku, což je velký úspěch. Daří se mu i na dalších serverech. Není tak divu, že se k populárnímu streamerovi dostala nabídka jednoho z českých druholigových týmů, sám Opat se poté vyjádřil na twitteru, že má chuť si poloprofesionální hraní vyzkoušet.

Opat nabídku nakonec přijal, hned po prvním tréninku s týmem však přišla tvrdá rána. Portál eplayer.cz přišel s informací, že tým Opata nakonec na svoji soupisku zapsat nemohl. Součástí článku jsou i údajné důvody. Jedním z nich by mělo být to, že Opat aktivně propaguje gambling, což odporuje pravidlům vývojáře hry, který české lize uděluje licenci na pořádání lig. Dalším důvodem by měl být Opatův ban na Twitchi, kde by hráč hrající ligu neměl mít žádný postih.

Posledním a pravděpodobně jedním ze zásadních důvodů by mělo být streamorovo velmi nevhodné chování na jedné z akcí, které v minulosti organizátor ligy pořádal. Tam se nejdříve opil a následně začal, jak sám rád říká, dělat brikule. Vše vyústilo až k tomu, že musel být Opat z akce organizátorem vyhozen a to dokonce několikrát, protože se na ni vždy vrátil. Následně musela Opatovi skutečnost vysvětlovat i tamní Městská policie.

Tým druhé české ligy tak musí na poslední chvíli hledat za Opata náhradu. Tomu se však dle jeho tweetů kompetitivní hraní zalíbilo, pravděpodobně především díky své nové přítelkyni, a je tak možné, že jej ještě v nějakém profesionálním nebo poloprofesionálním týmu uvidíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama