Streamer s nejvyšším rankem ve Valorantu dostal ban, bylo mu pouze 11
Zajímavosti Valorant Článek Streamer s nejvyšším rankem ve Valorantu dostal ban, bylo mu pouze 11

Streamer s nejvyšším rankem ve Valorantu dostal ban, bylo mu pouze 11

Adam Král

Adam Král

7. 12. 2022 17:21

Mladý a nadějný hráč Valorantu dostal na Twitchi ban. Bylo mu totiž jen 11 let.

Reklama

Věk je v některých případech silně limitující. Své o tom ví i brazilský hráč Lucas. Ten je obrovským fanouškem hry Valorant, ve kterém dosáhl na nejvyšší možný rank s názvem Radiant, a také ve svém volném čase vysílá na Twitchi. Pomyslné vidle mu do situace hází jeho věk, protože nadějnému hráči je pouhých 11 let. Vytvořit účet na Twitchi je ale podle pravidel webu možné až od 13 let.

Není to přitom tak, že by streamoval sám od sebe. K zálibě ho přivedli jeho rodiče a při hraní a vysílání na něj alespoň jeden z nich dává pozor, někdy dokonce oba. Je to hlavně kvůli tomu, že Lucas je velmi mladý a kdoví, s čím by se při streamování mohl setkat. Při streamování se dostal právě do nejvyšší úrovně hodnocených zápasů a všechny své stanovené cíle splnil.

V té době si mladého brazilského tvůrce všiml i Twitch a hocha bez milosti zabanoval, a to z jediného důvodu – Lucas nesplňoval tu nejdůležitější podmínku při zakládání účtu, protože mu nebylo alespoň 13 let. Rodiče mladíka se odvolávají na to, že po celou dobu byli s ním, kanál je vedený na jejich emailové účty a Lucas tam de facto jen je s nimi a hraje.

Většina komunity Twitche si myslí, že by mladíkovi měl být zákaz odebrán, protože i když nesplňuje věkový požadavek, je pod neustálým dohledem svých rodičů, a tak by nemělo nic vadit. Samotní rodiče ani nevěděli, že něco porušují. Zabanování kanálu přišlo už jednou v minulosti. Protože je ale Twitch takový, jaký je, nikdo jim nevysvětlil, proč kanál vůbec obdržel penalizaci. Předtím totiž vysílal sám, a poté se svými rodiči právě proto, aby nedostal zákaz na platformu.

Není to tak dávno, co Twitch aktualizoval své podmínky pro mladistvé. Mezi tím je i pravidlo, že děti pod 13 let nesmějí mít účet na platformě a tím pádem má Lucas s vysíláním utrum.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama