Streamlabs obviněno z kopírování vzhledu a zneužívání jména
Zajímavosti Článek Streamlabs obviněno z kopírování vzhledu a zneužívání jména

Streamlabs obviněno z kopírování vzhledu a zneužívání jména

David Jiránek

David Jiránek

19. 11. 2021 09:45

Na platformu zatlačila také streamerka Pokimane.

Reklama

Platforma Streamlabs, která zprostředkovává řadu nástrojů pro streamování, čelí velké kritice. Tvůrci byli před pár dny nařčeni z kopírování vzhledu webové stránky. K této skutečnosti se vyjádřili i vývojáři OBS a sdělili, že Streamlabs neprávem využíval jméno jejich aplikace.

Program OBS, tedy Open Broadcast Software si zakládá na open source základu. To znamená, že ke zdrojovému kódu programu má veřejnost přístup zcela zdarma. Z programu tak vznikly odnože jako OBS.Live od Streamelements a Streamlabs OBS. Druhý jmenovaný ovšem evidentně používal jméno neprávem.

Twitter účet projektu OBS totiž sdílel informaci, že tvůrci Streamlabs ignorovali žádost o odstranění třech písmenek "OBS" z názvu jejich programu. Uživatelé pak často nemohli rozeznat, zda oba projekty zastřešuje jedna společnost.

Streamlabs chybu v plné míře uznalo a po veřejném oznámení ze strany OBS přišlo s omluvou a nápravou.

Streamlabs obviněno z kopírování vzhledu a zneužívání jména

Ačkoliv ve jména projektu písmena OBS již nenajdeme, stále na webu zůstávají u samotného programu.

Ještě předtím projekt Streamlabs čelil obvinění z kopírování vzhledu a textace stránek jiného streamovacího projektu s názvem Lightstream.

Také zde Streamlabs přiznalo chybu. Údajně byly texty dočasné při vývoji webu a omylem se dostaly na ostrou verzi stránek.

S nátlakem na Streamlabs přišla i streamerka Pokimane, která vyhrožovala tvůrcům, aby rychle přišli s nápravou. Jinak se jedna z tváří Twitche začne ohlížet po jiném zprostředkovateli služeb pro platby a rozváže se Streamlabs spolupráci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama