STYKO míří do play-off, NEOFRAG možná z OG
Esport CS:GO Článek STYKO míří do play-off, NEOFRAG možná z OG

STYKO míří do play-off, NEOFRAG možná z OG

Michael Douša

Michael Douša

17. 5. 2023 11:54

Zatímco slovenský střelec je opět na výsluní, českého riflera možná čeká mezinárodní konec

Reklama
Zatímco slovenský střelec je opět na výsluní, českého riflera možná čeká mezinárodní konec.

Martin "STYKO" Styk a jeho kolegové z Apeks dokázali téměř nemožné - z otevřené kvalifikace se probojovali až na Champioins Stage pařížského Majoru. Ačkoliv jim hrozila eliminace v zápase proti NIP, přes všechna očekávání se jim povedlo zápas dotáhnout do vítězného konce. A že to nebylo vůbec jednoduché - na druhé mapě čelili Apeks deficitu 11 kol, ale přesto se jim povedlo ze stavu 3-14 vytáhnout skore na 19-16. Neuvěřitelný comeback.

STYKO se tak po pěti letech vrací do Major play-off. Naposledy to bylo na ELEAGUE Majoru v roce 2018, kam se ještě v barvách MOUZ probojovali spolu s Tomášem "oskarem" Šťastným a nynějším lurkerem FaZe, Robinem "ropz" Koolem. Paradoxně jim učinil přítrž hned v prvním zápase slovenský sniper Ladislav "GuardiaN" Kovács, tehdy hrající za FaZe a který tehdy jen těsně ve finále prohrál proti Cloud9, kam zase poté nastoupil STYKO za Tarika "tarik" Celika. 

Je otázkou, jestli se Apeks tentokrát povede dojít dál než do čtvrtfinále. Jako první oponenty vylosovali Team Liquid, které se jim povedlo porazit na Majoru už jednou - v prvním zápase Challengers Stage. Jednalo se ale jenom o Bo1, podaří se jim zopakovat  tenhle trumf i v Bo3 zápase? Bookmakeři jsou toho názoru, že nikoliv.

STYKO míří do play-off, NEOFRAG možná z OG

Dočkáme se ještě téhle sestavy?

Kdo má ale možná s mezinárodní kariérou utrum, je Adam "NEOFRAG" Zouhar. Ruský insider Harumi tvrdí, že OG se rozhodli razantně změnit svou sestavu, a to tak, že by v týmu měli zůstat pouze Abulkhalik "degster" Gasanov a Maciej "F1KU" Miklas. To by znamenalo konec nejen pro NEOFRAGa, ale také - poměrně překvapivě - i pro Shahara "flameZ" Shushana, přičemž Nikolaj "niko" Kristensen je v týmu oficiálně jako záskok, i pro něj by to ale byla stopka.

Je otázkou, jak moc jsou tyto informace důvěryhodné, není ale divu, že by se organizace rozhodla pro velkou změnu. OG byli v této iteraci poměrně průměrným týmem, který se držel zpravidla uprostřed nebo u chvostu tabulky. Zvlášť, když nyní hráli bez dedikovaného kapitána - poté, co Nemanja "nexa" Isaković odešel (nebo byl odejit?) na "dočasnou dovolenou z osobních důvodů".

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama