T9Laky vítězem CZC.cz iSport FIFA 19 Cupu
Esport FIFA 19 (PS4) Článek T9Laky vítězem CZC.cz iSport FIFA 19 Cupu

T9Laky vítězem CZC.cz iSport FIFA 19 Cupu

Nicolas Heller

Nicolas Heller

9. 12. 2018 17:16

Osmičku nejlepších hráčů FIFY na PS4 dnes hostilo pražské multikino Premiere Cinemas v Hostivaři.

Reklama

Osmičku nejlepších hráčů FIFA 19 na PS4 dnes hostilo pražské multikino Premiere Cinemas v Hostivaři při příležitosti offline finále CZC.cz iSport FIFA 19 Cupu, které si iSport.cz připravil ve spolupráci s partnery CZC.czPlayStationO2 TVCorny a Fortunou. Nejprve v základních skupinách a následně v play-off se hráči utkali o celkový prizepool 50 000 Kč a profesionální smlouvu s portálem iSport.cz! Moderování celého dne se ujal fotbalový nadšenec a vášnivý hráč Mikoláš Tuček. O komentář živě vysílaných zápasů se postarali profesionální komentátoři O2 TV

RIIJK a JamesBony ovládli svoji skupinu

Zahřívací skupinová část CZC.cz iSport FIFA 19 Cupu odhalila pořadí, ve kterém hráči nastoupili do vyřazovací fáze turnaje. Velmi vyrovnaná skupina "A" přinesla hned několik těsných zápasů. Tomu odpovídá i závěrečné bodové ohodnocení, shodně totiž nasbírali 6 bodů hned tři hráči. Ti se seřadili dle poměru vstřelených a obdržených branek následovně - JamesBony28, MrRici a Kobby. Bez bodu zůstal pouze Cristy. Zvučnými jmény napěchovaná skupina "B" očekávala především souboj mezi titány RIIJKEM a Lakym. Z toho nakonec vyšel lépe hráč eSuby a pojistil si tak první místo ve své skupině. Třetí a čtvrté místo si následně rozdělili Emerickson s Johnym ve vzájemném zápase, kde byl o jednu branku lepší právě známý streamer. 

Překvapení v semifinále!

Právě Emerickon byl tím, kdo se představil v živě vysílaném čtvrtfinále proti zástupci AC Sparta Praha MrRicimu. První zápas BO3 série dospěl až k penaltovému rozstřelu, ze  kterého se nakonec radoval MrRici. Vstup do odvety však zcela jednoznačně kontroloval Emerickson, který už po prvním poločase vedl 3:0. I přes veškerou snahu MrRiciho ukazovala výsledková tabule na konci zápasu stav 3:2. V rozhodujícím zápase přálo štěstí v koncovce MrRicimu a celá série tak padla na jeho stranu. Do semifinále postoupili a svoji dominanci také potvrdili i oba favorité - RIIJK a T9Laky. Čtveřici semifinalistů uzavřel TheJohny.

T9Laky vítězem CZC.cz iSport FIFA 19 Cupu

První semifinálovou dvojici utvořili TheJohny a T9Laky. Na opačné straně pavouka se proti sobě postavili RIIJK a MrRici. Ač RIIJK vstoupil do prvního duelu velmi sebevědomě, ve druhém už se mu tolik nedařilo a MrRici dovedl celou sérii do třetího zápasu. Rýsující se překvapení se během tohoto klání stalo realitou a MrRici ubránil těsný jednobrankový náskok. Stal se prvním finalistou a vyřadil favorita RIIJKA. I ve druhém semifinále to už vypadalo, že uvidíme třetí zápas. Udržet vedení v tom druhém se však Johnymu bohužel nepodařilo a T9Laky suverénně urval postup do finále.

Ve finále zářil T9Laky

Několik týdnů kvalifikačních turnajů, tvrdé dřiny a odříkání se nakonec nejvíce vyplatilo T9Lakymu a MrRicimu, na které čekalo velkolepé finále o 25 000 Kč. Oba borci jsou stálicemi na domácím poli se zkušenostmi i ze zahraničních turnajů a tak není divu, že to jsou právě oni dva, kdo nenašel v turnaji konkurenci. T9Laky po střídmém vstupu do finálové série začal s každou minutou hry zvyšovat svůj tlak na polovině soupeře a MrRici jen marně hledal cestu pro svoje přihrávky. Podobného ražení bylo i druhé dějství a T9Laky si s přehledem pohlídal prvenství v celém turnaji. Pohádkový prizepool tak putuje do jeho rukou.


Jak T9Laky zhodnotil finále?

Všechny části finále bylo možné sledovat online na twitch kanále czc.cz a facebooku deníku Sport. O stabilní stream a kvalitní připojení k internetu se postarala společnost ha-vel


Co si odnesli ti nejlepší?

  • 1. místo - 25 000 Kč
  • 2. místo - 12 000 Kč
  • 3. místo -  6 000 Kč
  • 4. místo -  3 000 Kč
  • 5. - 8. místo - 1 000 Kč

Pro řadu hráčů největší motivací možná nebyla finanční odměna, ale půlroční profesionální eSport smlouva s portálem iSport.cz! Tuto smlouvu získá jeden z finalistů turnaje, ale vítěz to být nemusí (více informací najdete v pravidlech turnaje přímo v odkazu turnaje).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama