Tento stylový pohybový ovladač slibuje lepší zážitek z augmentované reality
Technologie Článek Tento stylový pohybový ovladač slibuje lepší zážitek z augmentované reality

Tento stylový pohybový ovladač slibuje lepší zážitek z augmentované reality

Filip Němeček

Filip Němeček

22. 2. 2019 04:03

Navíc to není žádný koncept či prototyp, ale hotový produkt.

Reklama

Tříčlenný tým ze Spojeného Království představil dost dobře vypadající pohybový ovladač Litho. Původně byl zamýšlen hlavně pro Microsoft HoloLens či další podobné headsety augmentované reality, aktuálně je ale určen primárně pro ARKit - tedy augmentovanou realitu pro mobilní zařízení se systémem iOS.

ARKit aplikace totiž vyžadují pouze výkonnější mobil nebo tablet a není třeba dalšího hardware, aby mohly fungovat. Ovšem ovládání augmentovaných objektů pomocí dotykového displeje není zrovna přirozené a právě proto vznikl ovladač Litho.

Litho si umístíte mezi dva prsty a potom můžete augmentovaný svět ovládat pomocí pohybů. Kromě toho ovladač disponuje dotykovou ploškou a nechybí haptická odezva. Z videí to celé vypadá dost dobře, zvlášť část s ovládáním chytrého domu, kdy stačí na dané zařízení namířit a můžete ho ovládat.

Ovladač je aktuálně dostupný pro vývojáře a to za cenu 199$, což zrovna levné není. Finální verzi pro širší publikum by ale tvůrci rádi prodávali alespoň o 100 dolarů levněji.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama