Test podložek Dream Machines DM Pad L & XL
Technologie Článek Test podložek Dream Machines DM Pad L & XL

Test podložek Dream Machines DM Pad L & XL

Filip Němeček

Filip Němeček

23. 10. 2018 17:30

Otestovali jsme dvě cenově dostupné podložky.

Reklama

Pro seriózní používání myši, zvlášť když hrajete hry (jinak byste asi nebyli na tomto webu), zkrátka potřebujete podložku. Ideálně ne tu nejlevnější, na kterou při prvním prohlédnutí e-shopu narazíte. My jsme otestovali dva kousky od polské značky Dream Machines, která se soustředí na produkty pro esportové hráče, samozřejmě je ale můžete používat, i kdyz hrajete “for fun”.

DM Pad L

Model Dream Machines DM Pad L asi zaujme větší část potenciálních kupců a to díky “standardnějším” rozměrům. Podložka měří 45 x 40 cm, což je dostatečná velikost i při používání menší citlivosti myši a zároveň nebudete muset vymýšlet, jak si umístit vhodně na stůl.

Design podložky si na nic nehraje a je prostě maximálně funkční. Tradiční černý obdélník oživuje pouze stručné logo výrobce v levém dolním rohu. Při hraní přece jen koukáme na monitor, takže nerušivý design plně splňuje požadavky v tomto ohledu.

Test podložek Dream Machines DM Pad L & XL

Použitá látka působí dost kvalitním dojmem a myš mi po ní skvěle klouzala. To samé platí při “náročnějším” testování při hraní, kdy zvlášť při střílečkách potřebujete maximální přesnost pro rychlé pohyby. Kromě toho je povrch podložky příjemný na dotek. To zase oceníte v případě, když se třeba podložek při držení myši dotýkáte částí malíčku nebo palce. Zkrátka materiál je to vhodný pro různá použití. DM Pad L je navíc připarvena na snadné čistění. Stačí ji opláchnout pod tekoucí vodou, nechat uschnout a může opět vypadat jako nová.

Jestli byť jen trošku sledujete oblast podložek pod myši, tak asi tušíte, jak vypadá spodní strana našeho testovaného modelu od Dream Machines. Ano správně, povrch je gumový z prostého důvodu, aby podložka i při zápalu hry pevně držela na stole a nehýbala se. Mohu potvrdit, že jsem ji v tomto ohledu testoval velmi důkladně a nikdy se ani o kousek nepohnula. Zkrátka, dokud ji nebudete chtít úmyslně posunout, tak zůstane na svém místě. Klasická vlastnost dobrých podložek, která u DM Pad L nechybí.

Test podložek Dream Machines DM Pad L & XL

DM Pad XL

Kromě nejmenší podložky v nabídce výrobce jsme otestovali také “prostřední” model DM Pad XL. S rozměry 80 x 45 centimetrů se dá říct, že je zhruba dvakrát větší než DM Pad L, kterému jsem se věnoval v textu výše. Tato podložka už je skutečný “macek” a měla by naprosté většině hráčů bohatě dostačovat.

Dostatečnou šírku oceníte hlavně v případě, že máte širokoúhlý monitor nebo dva vedle sebe. Potom se vám nestane, že byste omylem myší “sjeli” mimo podložku.  Já třeba podobně velké podložky využívám také jako odkládací plochu na mobil a další drobnosti. Z podložky se mi prostě berou příjemněji než ze stolu.

Test podložek Dream Machines DM Pad L & XL

Protože Dream Machines drží u všech svých podložek stejný látkový horní povrch a gumovou spodní část, není u většího modelu moc co hodnotit. Podložka se jednoduše chová stejně jako její menší sourozenec. To znamená skvělou přesnost i při hraní rychlých her. Protože je u modelu DM Pad XL pogumovaná spodní plocha ještě větší, tak drží na stole skutečně jako přibitá, ale jelikož už model DM Pad L drží pevně, tak si těžko při porovnání vedle sebe všimnete výrazného rozdílu.

Obě podložky je třeba ještě pochválit za střízlivé ceny. Zvláště v tomto segmentu není problém narazit na “značkové” a výrazně dražší kousky. U myší většinou za příplatek dostanete odpovídající výbavu či jiný komfort v podobě životnosti apod. 

{control gallery}

Jelikož jsou oba kousky od Dream Machines naceněné fajn a jedná se o povedené podložky, nelze jinak než je doporučit. V případě, že vám vyhovují rozměry a nechcete třeba zajímavější design nebo dokonce podsvícení. S těmito kousky ale samozřejmě testované DM Pad L a DM Pad XL nesoupeří.

  • + Povrchová úprava
  • + Jednoduchý design
  • + Odpovídající ceny
  • + Možnost velkých rozměrů
  • - Jednoduchý design
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama