THQ Nordic slíbili do budoucna více obsahu pro Wreckfest
Gaming Článek THQ Nordic slíbili do budoucna více obsahu pro Wreckfest

THQ Nordic slíbili do budoucna více obsahu pro Wreckfest

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

23. 8. 2018 17:09

Mají přijít nová vozidla, mapy i vylepšení.

Reklama

I když jsou závody Wreckfest už několik týdnů dostupné na PC, vývojáři z THQ Nordic je i tak prezentovali na letošním Gamescomu. Pokud jste Wreckfest dosud v herním světě nepostřehli, zbystřete.

Na hře pracovali stejní lidé, kteří stojí za herní serií Flatout, a mají tedy s podobným žánrem nemalé zkušenosti. A je to znát - Wreckfest si nehraje na žádné naleštěné závody, kde závodíte v nablýskaných autech a na vítěze čeká sláva, šampaňské a krásné dámy v přiléhavých šatech. Už na startovní čáře totiž vaše auto vypadá značně opotřebovaně. A není to jen odřený lak, ale zmačkaný plech a různé uvolněné části visící z vašeho vozidla.

Na výběr máte z desítek různých druhů aut či jiných vehiklů od sekačky na trávu přes klasická auta a autobusy až po různé traktory a bagry. Vaše auto si samozřejmě můžete postupně vylepšovat - za ježdění v kariérním módu či multiplayeru získáváte body, které lze utratit za různá auta či vylepšení.

Vylepšením výbavy auta své vozidlo zrychlujete, pokud ale vylepšujete pancíře či nárazníky, musíte se rozhodnout, zda-li zvolíte vyšší odolnost na úkor pohyblivosti nebo naopak. Počet vylepšení zvyšuje "rating" vašeho auta, podle kterého si pak můžete vybírat rovnocené soupeře a nenarazíte na někoho mnohem bohatšího. Nechybí ani čistě kosmetické úpravy - je libo osm výfuků na přední kapotě nebo třeba velké rezavé ozubené kolo na střeše?

THQ Nordic slíbili do budoucna více obsahu pro Wreckfest

Jakmile je vaše auto připraveno, máte na výběr z mnoha map a několika herních módů. Můžete si vybrat klasické závody v několika různých prostředích nebo třeba klasikou arénu a souboje na život a na šrot. Někdy se stane, že trasa závodu se v různých bodech kříží či dokonce překrývá v obou směrech, pak je opravdu důležité vyhýbat se velkým těžkým vozidlům, řídíte-li rychlého sporťáka.

Kolem cest vývojáři vysázeli mnoho rozbitelných věcí, a tak se kolem vozovky po prvním kole často válí rozbité ploty či rozházené pneumatiky. Nárazy do terénu nebo do ostatních aut pak vyniknou ve skvěle vytvořeném systému přehrávání, který určitě ocení nejeden youtuber. Můžete zpomalovat či zastavovat čas, volit různé druhy kamer a efektů a pomocí nich se zaměřit na detaily, kterak se plech na autech ohýbá přesně podle typu nárazu nebo natáčet auto vyjíždějící ze sprchy kovových součástek.

Navíc máme slíbeno, že Wreckfest neusne a dočkáme se spousty novinek. Čekají nás nové mapy, auta, vylepšení, výzvy a další obsah.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama