Tohle všechno dokáže umělá inteligence. Nahradí OnlyFans modelky?
Zajímavosti Článek Tohle všechno dokáže umělá inteligence. Nahradí OnlyFans modelky?

Tohle všechno dokáže umělá inteligence. Nahradí OnlyFans modelky?

Robin Hřejivý

Robin Hřejivý

4. 4. 2023 18:40

Umělá inteligence nyní zažívá opravdový boom. V čem je nám schopná pomoci?

Reklama

Umělá inteligence, tzv. AI, už není žádným neznámým pojmem. Přinášíme několik tipů na praktické aplikace využívající AI, které vám mohou v běžném životě pomoci. Všichni už asi známe ChatGPT. Podobných nástrojů ale existuje široká škála a mohou vás zachránit v různých životních situací. Na ty nejlepší AI pomocníky se společně podíváme.

Thing Translator - Pomocník na cesty 

Thing Translator je vychytávka přímo od Googlu, která nyní nabírá na popularitě. Jde o ideální vychytávku pro cestovatele po celém světě. Umělá inteligence vám umožňuje nahrát fotografii předmětu, který chcete přeložit, a poté vybrat ze kterého do kterého jazyka.

Osobně jsme ji v redakci zkoušeli a její úspěšnost byla zhruba 50%. I přes to vám v úzkých chvílích dokáže pomoci, pokud jde o kvalitní fotku a relativně obyčejný předmět, měla by si hravě poradit. 

Tohle všechno dokáže umělá inteligence. Nahradí OnlyFans modelky?

AI.Image Enlarger/Let’s Enhance - Foto kouzelník 

Všichni asi víme, jak moc dobře (ne)zvládá například Messenger posílání fotek a udržování jejich kvality. A určitě se vám už někdy stalo, že jediná verze vám dostupné fotky byla v kvalitě původního Prince of Persia. Když z Messengeru nebo podobných "úložišť" vyhrabete takovou fotku a zhrozíte se nad její kvalitou, možná vás nenapadne, že vám může AI pomoci.

I s tímto si dnes umělá inteligence dokáže poradit, konkrétně tedy AI. Image Enlarger, případně Let’s Enhance. V obou případhech jde o aplikace, které dokáží se ztracenou kvalitou fotek dělat divy.

Tohle všechno dokáže umělá inteligence. Nahradí OnlyFans modelky?

Magic Eraser - Odstraňovač ex-přítelkyň a ex-přítelů z vašich fotek

Magic Eraser, jak už jeho název napovídá, vám magicky pomůže "vygumovat" z vašich fotek nechtěné objekty, klidně i celé osoby.

Takže pokud máte opravdu skvělou fotku, kterou byste rádi dali na Tinder, ale je na ní váš ex, Magic Eraser je ta správná volba. Má však svoje mouchy, hůř zvládá složitější pozadí a ořezny občas nejsou úplně dokonalé. Ve většině případů ale fungovala poměrně spolehlivě.

Semantris - Tetris 21. století

Semantris je jednoduchá, ale velmi zábavná slovní hra, která vám umožní procvičit vaše schopnosti asociovat slova. Hra je napojena na neuronovou síť od Googlu, což znamená, že algoritmus hledá slova, která jsou nejvíce spojená s těmi, které zadáváte. Zároveň nabízí i dva módy - Arcade a Blocks.

V Arcade módu vám hra dává slovo a vy musíte napsat tip, o které slovo jde. Pokud AI pochopí váš tip, slovo se odstraní ze seznamu. Zatímco přemýšlíte a píšete, přibývají další slova a vaším cílem je odstranit co nejvíce slov. Pokud seznam slov dosáhne horní části vašeho obrazovky, prohráváte.

V módu Blocks vám Semantris dává několik bloků různých barev, každý s jiným slovem. Vaším úkolem je napsat tip na libovolné z těchto slov. Pokud AI uhodne slovo, které jste si vybrali, odstraní tento blok a jakékoliv propojené bloky stejné barvy.

Hraním Semantrisu vám trošičku odhalí oponu, jak v tomto případě algoritmy rozumí jazyku a jaké strategie používají k výběru slov.

FreddieMeter - Jak moc jsi Freddie Mercury? 

Pojďme se přesunout k trochu zábavnějšímu využití AI, jak jsme zmiňovali hned v úvodu, s boomem této technologie se objevují nové a nové formy využití jako houby po dešti.

No a napadlo vás někdy jak moc se váš hlas podobá Freddie Mercurymu a tedy jestli zvládnete zazpívat I Want to Break Free, případně We Are the Champions jako on? Nás taky ne, ale přesně k tomu slouží FreddieMeter, kdy si vyberete jednotlivou písničku, zazpíváte její část a umělá inteligence následně vyhodnotí, jak moc jste si s Freddiem podobní.

BONUS - Bude AI zhoubou OnlyFans modelek? 

Netrvalo dlouho a na internetu se objevily také první stránky, kde je možné pomocí umělé inteligence vygenerovat lechtivé fotky. Například takové, kterými často lákají modelky na svoje OnlyFans, ze kterého v dnešní době čerpají obrovské obnosy peněz. Jsou tyto modelky umělou inteligencí ohroženy? 

Na stránce, kterou nám do redakce poslal nejmenovaný kamarád, je možné vytvořit osobu v lechtivé situaci a to téměř přesně dle vašich preferencí. Dokonce můžete přidat možnost, že vámi vysněná osoba má na fotce v lechtivé scéně držet půllitr piva. Možnosti jsou takřka neomezené a zaleží na vaší fantazii.

Tohle všechno dokáže umělá inteligence. Nahradí OnlyFans modelky?

A co tedy ony zmiňované OnlyFans modelky, je jejich živobytí v ohrožení? Popravdě si to nemyslíme, nebo minimálně prozatím si svoji klientelu stále najdou, každopádně může to být začátek něčeho, na co si ještě budeme muset chvilku počkat.

Závěrem

Umělá inteligence je tady a s každým dnem se vyvíjí rychleji a rychleji. Zjednodušuje nám život, pomáhá nám řešit složité úkoly a vzhledem k tomu, jak velkou svobodu využití AI máme jako veřejnost, existuje velká šance, že do budoucna bude naše životy ovlivňovat daleko více. Je však třeba mít na paměti, že s velkou mocí přichází velká zodpovědnost.

Co si o umělé inteligenci myslíte vy, je to něco, co nyní hojně využíváte nebo se spíše držíte prozatím zpátky? 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama