Tvůrci údajně odhalí EA SPORTS FC 24 v létě
i Zdroj: EA
Gaming Článek Tvůrci údajně odhalí EA SPORTS FC 24 v létě

Tvůrci údajně odhalí EA SPORTS FC 24 v létě

Josef Ventrča

Josef Ventrča

11. 5. 2023 15:24

Zdroje také sdělily, co odhalení bude obsahovat.

Reklama

Zdroje serveru Insider Gaming prozradily, že tvůrci představí fotbalový titul EA SPORTS FC 24 nejspíš 12. nebo 13. července. Existuje však pravděpodobnost, že by se datum ještě mohlo posunout. Odhalení má údajně obsahovat všechny podrobnosti, které hráče zajímají zejména týkající se přesunu ze série FIFA. Na závěr pak tvůrci ukážou vzhled přebalu a spustí se předobjednávky.

Společnost EA nedávno prozradila, že EA SPORTS FC vyjde někdy mezi letošním srpnem a říjnem, což je vesměs podobné, jako tomu bylo u her FIFA. Loňský díl populárního fotbalového simulátoru si navíc připsal úspěch v podobě nejlepšího uvedení na trh v historii série, jelikož za pouhých šest měsíců překonal celoživotní prodeje předloňské FIFA 22. O tuto skvělou zprávu se podělila společnost Electronic Arts ve zveřejněných středečních výsledcích za 4. čtvrtletí fiskálního roku 2023. „Firma dosáhla silného výsledku a rekordních čistých tržeb, které meziročně vzrostly o jedenáct procent,“ sdělil generální ředitel EA Andrew Wilson a dodal, že jejich týmy nadále pokračují ve vytváření vysoce kvalitní zábavy. „Těšíme se, že budeme pokračovat v nastoleném tempu, včetně velmi očekávaného spuštění EA SPORTS FC ještě v tomto roce,“ uvedl Wilson.

Velký podíl na pozitivních číslech měl live-service, do kterého spadají takřka všechny sportovní hry Electronic Arts. Rekordní výkony těchto služeb potvrdil i finanční ředitel Chris Suh. „Při pohledu do budoucna naše týmy i nadále disciplinovaně upřednostňují hráčský zážitek, protože se stále soustředíme na investice do dlouhodobého růstu,“ řekl v prohlášení.

Na oficiální potvrzení výše získaných informací o EA SPORTS FC 24 si však ještě musíme počkat. Stejně tak na jakékoliv další detaily, které prozradí například víc o platformách, na nichž si titul zahrajeme. Vzhledem k dříve nastavené politice ale lze očekávat, že v tomto ohledu se nic nezmění, a série bude cílit zejména na současné generace konzolí PlayStation 5 a Xbox Series, zatímco starší konzole i počítače dostanou „horší“ verzi hry.

Jak by mohl vypadat režim FUT a zda se do hry chystá česká liga se dozvíte v našem přehledu všeho, co o hře zatím víme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama