Twisten je s Vitality v play-off, vyzve Team Liquid!
Esport Valorant Článek Twisten je s Vitality v play-off, vyzve Team Liquid!

Twisten je s Vitality v play-off, vyzve Team Liquid!

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

23. 5. 2023 12:09

Team Vitality doplní šestici týmů v play-offu VCT EMEA League.

Reklama

Již minulý týden bylo z velké části rozhodnuto, jaké bude složení týmů v play-off, a v článku jsme vám tak představili pětici týmů, která měla jasný postup do té zajímavější části turnaje, ve které si týmy zabojují o kvalifikaci do Masters v Tokiu. Mezitím, co si týmy Fnatic, Natus Vincere, Team Liquid, Giants Gaming a FUT Esports mohly oddychnout, protože zápas z posledního týdne jejich postup již nemohl ovlivnit, pro týmy Team Vitality a BBL Esports byly zápasy rozhodující, protože šlo o jejich poslední šanci na postup. Team Heretics, KOI a Karmine Corp naopak měli eliminaci jistou.

 

Předním fanouškem českých hráčů v mezinárodních soutěžích jsou Samsung SSD.

Na prvním místě se udrželi Fnatic, kteří i po zápasu s Natus Vincere zůstali jako jediní neporažení, a to jak v regionu EMEA, tak i napříč ostatními regionálními ligovými turnaji, kde všechny týmy zaznamenaly minimálně jednu prohru. Na Lotusu i přes první čtyři prohraná kola nepolevili a hru obrátili ve svůj prospěch s výhrou 13:9, na Splitu pak ukázali jasnou dominanci se skóre 13:8. Natus Vincere ukončili základní část na druhém místě se skóre 7:2.

Na třetím místě se nachází Team Liquid se skóre 6:3, proti kterým se v tomto týdnu postavili KOI. Na Fracture se jako lepší tým ukázali Team Liquid, kteří odešli s výhrou 13:7, na Splitu však nastala odplata KOI a těsně si vybojovali výhru 13:11. Na rozhodující mapě, Lotusu, lepší obranu i útok ukázali Team Liquid, a celý zápas tak zakončili výhrou 13:8. Obzvlášť působivý výkon ukázal za Team Liquid nAts, který v roli Cyphera, Chambera a Fade za všechny tři mapy dohromady nasbíral 66 killů. KOI jsou tak na předposledním, tedy devátém místě, se skóre 2:7.

Na čtvrté příčce se se skóre 5:4 umístili Giants Gaming. Čekal je sice poměrně slabý protivník v podobě Karmine Corp, přesto jim ale dal zabrat hned na první mapě, kterou byl Lotus. Na útoku si Karmine Corp zvládli vybojovat 9 kol, ne nadarmo se však všichni obávají takzvané „9:3 curse“, perfektní útok totiž měli natrénovaný i Giants Gaming. Hra tak došla až do prodloužení, a nakonec rozhodlo třetí prodloužení, které nakonec vyhráli se skóre 16:14 Giants Gaming. Druhá mapa – Ascent – už pak byla mnohem jednostrannější, a to pro Giants Gaming, kteří sérii rychle uzavřeli výhrou 13:5. Karmine Corp se tak nacházejí na posledním místě, ale s remízou 2:7 s dalšími dvěma týmy.

 

 

České vysílání mezinárodních turnajů na Grunexu ti přináší herní monitory LG UltraGear.

FUT Esports, kteří se drží na pátém místě, čekal turecký duel s BBL Esports, pro které byla výhra důležitá pro postup do play-off. BBL Esports ale bohužel ukázali výrazně slabší výkon, v druhé polovině Pearlu se jim na útoku nepodařilo vyhrát ani jedno kolo, a FUT tak vyhráli 13:5. Haven pro BBL začal ještě hůř, v první polovině totiž vyhráli jen dvě kola a FUT tak stačily v druhé půlce na výhru už pouze tři. A to se jim také ve 20. kole podařilo dovršit, díky čemuž si odnesli výhru 13:7. BBL tím pádem spadli na první nepostupové, tedy sedmé místo s celkovým skóre 3:6.

Nakonec čekal rozhodující zápas také našeho českého reprezentanta Twistena v Team Vitality, proti kterým nastoupili Team Heretics. Už první hra na Havenu pro Team Vitality nezačala vůbec slibně, Team Heretics se totiž velmi úspěšně bránili proti jejich útokům, a tak si z první poloviny Vitality odnesli pouze čtyři kola. V druhé nám však předvedli pořádný comeback a i přes první prohrané kolo s pistolemi zvládli vyhrát osm kol za sebou. Dostali se tak do vedení a hru rychle dotáhli do konce s výhrou 13:10. Na Lotusu se role obrátily a Team Vitality začali s náskokem 8:4. Již v 18. kole se dostali na match point, kdy jim zbývalo už jen jedno kolo do výhry, Team Heretics se ale snadno nevzdali a s šesti vyhranými koly za sebou hru dostali do prodloužení. Team Vitality to nakonec rozsekli v druhém prodloužení, a sérii si tak odnesli s výhrou 15:13. Tím si vybojovali s celkovým skóre 4:5 šesté místo, které bylo zároveň posledním postupovým místem. Team Heretics se se skóre 2:7 umístili na místě osmém.

Hoši z Team Vitality nám rozhodně připravili zajímavou podívanou, play-off ale bude neúprosnější a pro kvalifikaci do Masters budou muset skončit z šesti týmů alespoň čtvrtí.

Play-off bude probíhat každý den mezi 23. a 28. květnem, formát bude klasický double elimination BO3 s výjimkou finále nižšího bracketu, které se bude hrát na pěti mapách. Ve výhodě jsou Fnatic a Natus Vincere, kteří se umístěním na prvních dvou příčkách v play-offu vyhli úvodním zápasům, a budou hrát až v semifinále s vítězi těchto úvodních zápasů. Jaké týmy se proti sobě určitě postaví, je nám zatím jasné u prvních dvou zápasů:

  • 23. května v 17:00 – Giants Gaming vs. FUT Esports
  • 23. května ve 20:00 – Team Liquid vs. Team Vitality

Sleduj počínání českých střelců živě

Vysílání mezinárodních a evropských Valorant lig a turnajů můžeš každý týden sledovat na Grunex twitch kanále, první kolo play-off EMEA League odvysíláme vyjímečně na sekundárním twitch kanále. Pokud si nechceš nechat ujít žádnou novinku z Valorantu a evropských soutěžích, tak sleduj náš Valorant esportový přehled.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama