Twistenovi unikla kvalifikace do Masters, známe čtyři postupující týmy
Esport Valorant Článek Twistenovi unikla kvalifikace do Masters, známe čtyři postupující týmy

Twistenovi unikla kvalifikace do Masters, známe čtyři postupující týmy

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

28. 5. 2023 18:14

Z EMEA v Masters uvidíme Fnatic, Team Liquid, FUT Esports a Natus Vincere.

Reklama

Druhý den play-offu VCT EMEA League měl rozhodnout o první dvojici týmů, která postoupí do Masters. V semifinále vyššího bracketu si proti sobě zahráli Fnatic s FUT Esports a Natus Vincere s Team Liquid. Pojďme se podívat, jak jim to šlo.

Fnatic jako neporazitelní favoriti turnaje v poslední době ukázali i své slabé stránky, čehož se týmy rozhodně nebály využít. To se povedlo i FUT Esports, které čekala velká výzva už na Bindu, který si sami Fnatic vybrali. Přípravu útoku Fnatic nepodcenili a do druhé poloviny šli s vedením 8:4; obrana pro ně ale byla docela oříšek a FUT neměli problém získávat site a pouze se ztrátou jediného kola celou mapu vyhrát. Fnatic tak poprvé za necelé dva měsíce prohráli mapu, což bylo pro mnohé fanoušky velice překvapivé. Reputaci si však napravili na následujících dvou mapách, kde dohromady prohráli pouze 3 kola. Konkrétně na Splitu tedy FUT porazili 13:2, na Lotusu pak dokonce 13:1. Fnatic i přes počáteční pochybení tak opět ukázali, že si s nimi není radno zahrávat, a stali se prvním postupujícím týmem do Masters. FUT naopak čekal další zápas, a to v nižším bracketu.

Druhý zápas dne byl mezi poměrně vyrovnanými soupeři v podobě Natus Vincere a Team Liquid. Série začla taktéž na Bindu, kde se na obraně do vedení dostali Natus Vincere, a to se skóre 8:4. Jak už ale bývá zvykem, takové vedení ještě nemusí znamenat výhru, čehož se drželi také Team Liquid. Do druhé půlky skvěle vykročili výhrou prvních dvou kol a přestože se Natus Vincere také dařilo pár kol vyhrát, se jim posledních pět na svou stranu podařit nezískalo. Team Liquid je zkrátka nepustili na site a v posledním kole nakonec i přes položení bomby hravě zvládli 4v2 retake, kterým první mapu se skóre 13:11 vyhráli. Podobný průběh měl i zápas na Splitu, kde Natus Vincere opět první polovinu zakončili se skóre 8:4. V druhé polovině se však Team Liquid opět dali dohromady a s perfektním útokem hru dorovnali, a nakonec získali výhru se skóre 13:10. Team Liquid je druhým týmem, který uvidíme v Masters. Natus Vincere naopak dostali další šanci na postup v nižším bracketu.

Třetí den play-offu začal pro organizátory i diváky nepříznivě, a to z důvodu technických problémů týkajících se serveru na lokální síti, kvůli čemuž s dvouhodinovým zpožděním musely zápasy hrát na online. Hráči přesto na stage nastoupili dobře naladění a odhodlaní vyhrát – i tento den se totiž hrálo o dvě postupová místa do Masters.

První zápas dne čekal Twistena s Team Vitality a FUT Esports. V první hře na Splitu měli Vitality skvěle našlápnuto a na útoku si zvládli vybojovat 8 kol. Obrana už jim ale šla hůř, vedení rychle ztratili a pouze s jedním vyhraným kolem si připsali na účet první prohru, a to 9:13. Na Havenu se ale role obrátily a vedení 8:4 na útoku využili Team Vitality i v druhé polovině, kde pro ně už nebyl problém získat zbývajících 5 kol na výhru. Rozhodnout se mělo na Lotusu kde dominanci ukázali FUT Esports. Kola vyhrávali s převahou a s vedením 9:3 je už Team Vitality nezvládli dohnat. FUT Esports si tak výhrou 13:6 získali výhru série 2:1 a postup do Masters.

Natus Vincere a Giants Gaming zápas ukončili rychleji; tentokrát se začalo na Pearlu, kde týmy po první polovině skončily s vyrovnaným skóre 6:6. Na obraně pak ale Natus Vincere ukázali, jak má vypadat správný retake, čímž si odnesli výhru 13:9. Ascent už byl mnohem jednostrannější, a to pro Natus Vincere, kteří na obraně získali 8 kol. Giants sice v druhé polovině zvládli skóre dorovnat, Natus Vincere už ale k výhře stačila jen čtyři kola, na kterých se jim útok velmi povedl, čímž vyhráli 13:9. Natus Vincere je tedy čtvrtým a posledním týmem z EMEA, který uvidíme v Masters.

Team Vitality a Giants Gaming tak byli eliminováni a do Masters už nemají žádnou šanci se dostat; sezóna pro ně však ještě nekončí, stejně jako pro týmy, které byly vyřazeny již v základní fázi, protože je ve hře ještě jedno volné místo v Champions, do kterého se může kvalifikovat právě jeden tým na základě Last Chance Qualifier, který se uskuteční v druhé půlce července.

Do Champions se kvalifikují rovnou první tři týmy z EMEA League – jisté místo už mají Fnatic a Team Liquid, kteří si ještě s Natus Vincere a FUT Esports odehrají finálové zápasy, které rozhodnou o jejich přesném pořadí a složení finální trojice, která nás bude reprezentovat v Champions.

Rozpis zbývajících zápasů play-off:

  • 26. května v 17:00 – FNATIC vs. Team Liquid – finále vyššího bracketu
  • 26. května ve 20:00 – Natus Vincere vs. FUT Esports – druhé kolo nižšího bracketu
  • 27. května v 17:00 – finále nižšího bracketu – zápas o 3. místo
  • 28. května v 17:00 – grandfinále
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama