Twitch dělá jednu botu za druhou, odchází mu klíčoví pracovníci
Zajímavosti Článek Twitch dělá jednu botu za druhou, odchází mu klíčoví pracovníci

Twitch dělá jednu botu za druhou, odchází mu klíčoví pracovníci

Adam Král

Adam Král

27. 9. 2022 15:18

Po nepovedeném kroku Twitche odchází další z hlavních zaměstnankyň.

Reklama

Posledních několik týdnů se Twitchi vážně nedaří. Přestože si platforma trochu zvedla kredit poté, co zakázala část gamblingu na platformě, nestačí to na úplné zahlazení všech chyb. Jednou z těch největších je limitace výdělku streamerů, kvůli které odešla už spousta tvůrců za lepším. Nejsou to ale jen obyčejní lidé, odchází i samotní pracovníci Twitche.

Jedna z nejdůležitějších pracovnic odchází

Víceprezidentka Twitche pro globální tvůrce, Constance Knight, oznámila, že na své pozici končí a přesouvá se někam jinam za lepšími příležitostmi a dobrodružstvím, které nabídne další zkušenosti a ona tak bude růst jak pracovně, tak osobně. Na podobné pozici dříve působila jak na YouTube, tak Instagramu. Knight odešla ve stejný den, co  Twitch oznámil změnu podmínek pro streamery. Ti nově nebudou dostávat 70 % výdělku z odběratelů, jako tomu bylo do teď, ale 50, tedy stejně, jako menší tvůrci. Platforma tento krok podniká z jednoduchého důvodu.

Jak řekl prezident společnosti, Dan Clancy, udržovat Twitch v chodu je stále náročnější a náročnější. Aby byla platforma schopná přinášet obsah v co nejlepší kvalitě, stojí je to dost peněz a ty musí někde získat zpět. Kvůli odchodu Knight je klidně možné, že se situace ještě zhorší, protože to byla právě ona, která byla jakousi pomocnou rukou mezi tvůrci a Twitchem. S odchodem se tak může změnit spousta věcí. Je smutné sledovat, jak platforma pomalu zapadá za YouTube a třeba takové OnlyFans, co se týče placených odběratelů. YouTube si bere jen 30 % z částky, kdežto platforma pro dospělé v podobě OnlyFans jen 20 %.

Nejedná se jen o názor zaměstnanců. Podle spousty streamerů se platforma řítí do pekel. Jedním z těch, kteří zastávají tento názor, je Dr Disrespect, bývalý Twitch streamer a nynější tvůrce na YouTube.

Twitch se změnil v platformu, která je na ho#no, nemám pravdu?

Knight je přitom letos třetí významnou pracovnicí Twitche. Předtím šlo o šéfa obsahu a provozního ředitele. Ani jedna z pozic zatím není obsazena.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama