Twitch mění cenu předplatného, za levnější sub dostanou streameři méně peněz
Gaming Článek Twitch mění cenu předplatného, za levnější sub dostanou streameři méně peněz

Twitch mění cenu předplatného, za levnější sub dostanou streameři méně peněz

David Jiránek

David Jiránek

18. 5. 2021 15:19

Za odběr zaplatíme v korunách.

Reklama

Twitch se v nejnovějším příspěvku na oficiálním blogu podělil o plány na změnu ceny předplatného. Subsribe na Twitchi aktuálně stojí prakticky na celém světě pět dolarů. Tato hodnota by se v následujících měsících měla upravit podle lokální měny.

Podle Twitche si evropští a asijští diváci platí subscribe méně častěji. Konkrétně je rozdíl asi 50 % oproti Severní Americe. V Latinské Americe dokonce suba dávají diváci o 80 % méně častěji. Proto se Twitch rozhodl upravit cenu placeného odběru podle zeměpisné polohy a tamní měny.

Celá změna již odstartovala v Mexiku a Turecku. Od 20. května dají za subscribe v Turecku 9,90 liry (1,20 dolarů), v Mexiku 58 pesos (2,41 dolarů). Jde tedy o razantní snížení ceny za odběr.

Ve třetím kvartálu letošního roku dojde i na Evropu. V seznamu nechybí Česká republika ani Slovensko. Dočkáme se tedy možnosti zaplatit suba za koruny české. Aktuálně stojí sub na Twitchi 5 euro, tedy okolo 130 Kč. Dočkat bychom se tedy mohly odběru například za 99 Kč. To ale jsou jen odhady.

Cílem Twitche je globální nárůst placených odběratelů. Samozřejmě tvůrci obdrží za jednoho placeného suba menší peněžní odměnu. Twitch v prvních měsících standardní výdělek dorovná, pokud vaše výdělky klesnou. Po dalších třech měsících se tato kompenzace sníží, a nakonec zmizí po roce od úpravy ceny subscribu.

Twitch mění cenu předplatného, za levnější sub dostanou streameři méně peněz

Ve výsledku by větší počet subscribů měl kompenzovat nižší cenu a tím pádem nižší výnos streamerů. Otázkou je, jak tato změna bude fungovat v praxi i u menších tvůrců obsahu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama