Twitch mění svá pravidla, tvůrcům dává větší svobodu
Zajímavosti Článek Twitch mění svá pravidla, tvůrcům dává větší svobodu

Twitch mění svá pravidla, tvůrcům dává větší svobodu

Adam Král

Adam Král

24. 8. 2022 00:37

Tvůrci na Twitchi ode dneška nejsou vázáni jen na vysílání na platformě, ale mohou streamovat i jinde.

Reklama

Revoluce pro všechny streamery na Twitchi. I tak by se dala nazvat novinka, kterou Twitch nedávno oznámil. Tvůrci a partneři společnosti mohou nyní trochu volněji dýchat. Nemusí se totiž bát, že pokud dostanou blíže neurčený ban, přechodem na jinou platformu ztratí partnerství. Podobný případ známe i z tuzemské scény s tvůrcem Opat04, který se zprvu bál přejít na YouTube, protože nechtěl ztratit partnerství s Twitchem, které mu i přes jeho ban přinášelo spoustu výhod.

Streamování všude a pro všechny

Twitch byl poměrně nekompromisní. Pokud jste byli účastníky partnerského programu na platformě a začali streamovat někde jinde, o výhody jste automaticky přišli. To ode dneška neplatí. Společnost napsala email všem streamerům, ve kterém zmiňuje změnu pravidel v tomto směru.

S platností ode dneška můžete vytvářet vysílaný obsah na jiných platformách. To znamená možnost, prozkoumat další možnosti a vybudovat si vaší komunitu a interagovat s ostatními streamery mimo Twitch,

Platforma zmiňuje, že když přišli s partnerským programem, cítili, že je nutné, aby se streameři zaměřovali na obsah jen pro Twitch. Stále přitom věří, že Twitch je nejlepším místem pro budování a udržování komunity. Přesto si ale myslí, že tahle novinka pomůže všem tvůrcům. Ve zkratce to tak znamená, že pokud nějaký streamer dostal ban na Twitchi, vy s ním nyní můžete streamovat (v minulosti to možné nebylo). Další možnost obsahu tak dostává třeba takový Dr Disrespect, který se nesměl účastnit některých turnajů, protože měl na Twitchi ban.

Twitch mění svá pravidla, tvůrcům dává větší svobodu

Zároveň to ale neznamená, že můžete najednou streamovat na Facebook Gaming a YouTube – to by stále bylo porušení podmínek. Pokud budete najednou vysílat na Twitchi, Instagramu a třeba TikToku, ničemu to nevadí. Platformy si tak nesmí vzájemně konkurovat. Fanoušci zabanovaných tvůrců jásají a těší se, že své oblíbené tvůrce budou moci vidět po boku Twitch streamerů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama