Twitch podporuje anti-trans uskupení, přidal ho na seznam povolených charit
Zajímavosti Článek Twitch podporuje anti-trans uskupení, přidal ho na seznam povolených charit

Twitch podporuje anti-trans uskupení, přidal ho na seznam povolených charit

Adam Král

Adam Král

11. 12. 2022 15:25

Twitch udělal jednu menší chybu. Rozhodl se promovat charitu, která šíří nenávist vůči LGBT komunitě.

Reklama

Spousta lidí na internetu má pocit, že Twitch některé věci dělá naschvál a neuvědomuje si následky svého jednání. V jednu chvíli totiž udělají něco pěkného a při bližším zkoumání se zjistí, že se nejedná o příliš pozitivní věc. Stejný případ se stal poměrně nedávno. Abyste mohli dělat charitativní vysílání, Twitch vám pro ulehčení nabízí platformu na vybrání peněz, protože využívání těch externích je často otravné.

Seznam podporovaných charit je pravidelně rozšiřován. Před několika dny Twitch seznam znovu obměnil a lidé se nestačí divit. Mezi podporovanými charitami je i organizace LGB Alliance. Ta se specializuje v anti-trans politice a ostře vystupuje proti členům trans skupin, což není něco, co by se široké veřejnosti zrovna líbilo. Pod tweetem, který vstup organizace na seznam oznamuje, se objevují komentáře o špatnosti rozhodnutí.

Cože? LGB Alliance? Anti-trans skupina, která šíří nenávist? A Autism Speaks? Nechcete třeba odstranit tyhle "charity"?

Pod tweetem se zkrátka strhla lavina příspěvků, které zmiňují právě hnutí LGB Alliance a Autism Speaks. Druhé jmenované se zaměřuje na osvětu o autismu, ale zároveň diagnózu považuje za nemoc, která musí být vyléčená. Obě tyto organizace tak jsou dost kontroverzní, proto komunita požaduje jejich odstranění. Je otázkou, jak se Twitch zachová.

Na komunitním fóru platformy jeden z uživatelů udělal petici pro odstranění jak LGB Alliance, tak Autism Speaks ze seznamu podporovaných charit. Během prvních 24 hodin jí podepsalo přes 3, 5 tisíců lidí. Twitch na to zatím nijak nereagoval.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama