Twitch se mění v sociální síť
Zajímavosti Článek Twitch se mění v sociální síť

Twitch se mění v sociální síť

Jakub Osička

Jakub Osička

7. 3. 2017 19:39

Populární streamovací služba získala nový vzhled domovské stránky a krom jiného feed příspěvků od uživatelů.

Reklama

Sociální sítě vládnou internetu a uvědomuje si to i Twitch. Právě proto přichází s novou podobou své výchozí stránky. Dá se říct, že se Twitch mění v plnohodnotnou socální síť pro zlepšení možnosti interakce mezi diváky a streamery.

 

Twitch Pulse

Představená novinka nese název Pulse a mění kompletní podobu výchozí stránky Twitch.tv. Horní panel zůstává stejný jako dříve a ukazuje několik nabízených streamů. Hlavní obsah domovské stránky ale od nynějška tvoří příspěvky, které přidávají konkrétní uživatelé a streameři do feedu.

Twitch se mění v sociální síť

Feed je samozřejmě personalizovaný podle jednotlivých uživatelů - uvidíte zde příspěvky streamerů, které sami sledujete. Nedávno byla tato funkce představena v beta verzi pouze pro samostatné stránky jednotlivých kanálů - nyní se tedy rozšiřuje pro nalákání diváků přímo na hlavní stránku a její podoba je tedy velmi podobná např. Twitteru nebo Facebooku. Momentálně jsou příspěvky řazeny chronologicky, ale časem je plánována větší personalizace.

Samozřejmě je možné sdílet záznamy videa, obrázky a textové statusy doplněné tradičními twitch emotikonami. Novinku uvolňuje Twitch postupně, ale většina uživatelů by měla mít službu aktivovanou během několika málo následujících dnů hned po návštěve domény.

Kromě příspěvkového feedu zde najdeme ještě postranní panely, ve kterých jsou zobrazeny právě vysílající sledované kanály, hostované kanály a statistky sledovanosti pro jednotlivé hry.

Twitch se mění v sociální síť

Více interakcí a mobilita

Twitch samozřejmě myslí i na trend využívání mobilních zařízení a Pulse přichází i do mobilní aplikace. Od tohoto kroku si slibuje hlavně vytvoření daleko silnější vazby mezi divákem a streamerem na základě přímé komunikace a samozřejmě masivnější rozšíření obsahu, který na jeho kanálech vzniká.

Uvidíme jak se nový vzhled Twitche uchytí. Zcela jistě je to zásadní krok kupředu, který komunitě kolem streamerů umožní dále růst.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama