V Číně byly zablokované komunitní služby na Steamu
Gaming Článek V Číně byly zablokované komunitní služby na Steamu

V Číně byly zablokované komunitní služby na Steamu

Vojtěch Sahula

Vojtěch Sahula

20. 12. 2017 16:09

Steam se v Číně ocitl ve velkých problémech

Reklama

Není to tak dávno, co vysel otazník nad, v tuto dobu asi nejhranější hrou, Playeruknown´s Battlegrounds a jejího možného zakázání v Číně. Do těchto problému se, ale teď dostává i samotný Steam, kterému zde byly zablokované některé funkce, spojené především s komunitním obsahem.

V Číně byly zablokované komunitní služby na Steamu

Tento zákaz zahrnuje samotnou stránku Komunitní služby, kde nalezneme fóra a další s tím spojené funkce, jako například stránku vašeho profilu a váš inventář. Aby toho nebylo málo, tak jsou v tuto chvíli zablokované i achievementy. Ve zkratce prostě všechno, kde můžete na někoho narazit a vést volnou konverzaci. Podle dostupných informací, platí tento zákaz od pátku.

V Číně byly zablokované komunitní služby na Steamu

Samotný Steam a obchod této služby, jsou zatím stále v provozu. (Není vyloučeno, že se to může v nejbližší době změnit). Uživatelé Steamu zatím můžou hrát hry, které vlastní. Taktéž si stále mohou koupit nové hry už ve zmiňovaném obchodě. Jediný problém je, že nemají přístup do své Steam knihovny, takže si musí zapínat hry klasicky přes plochu, což občas v kombinaci se Steam hrami zlobí. Může nám to připadat, že to musí být hrozné, zase na druhou stranu Čína tyto akce provádí v jednom kuse, takže pro Číňany to není nic neobvyklého.

Jak jsme mohli vidět v případě výše zmiňovaného PUBG, jakýkoliv cizí produkty, které nabývají na slávě, buď okamžitě kopírují místní firmy, nebo jsou vytlačeny ze země. Anebo je to případ Steamu, kdy Čína zablokuje přístup k tomuto produktu a povolí ho znovu pouze tehdy, pokud výrobci přistoupí na jejich podmínky.

Konkrétně PUBG se však už ničeho bát nemusí, jelikož hlavní vývojář podepsal dohodu, že v Číně bude distribuována modifikovaná verze hry. Uvidíme, s jakou odpovědí příjde, na tuto blokaci, Steam.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama