V Londýně se otevřela první klinika pro závislé na videohrách
Zajímavosti Článek V Londýně se otevřela první klinika pro závislé na videohrách

V Londýně se otevřela první klinika pro závislé na videohrách

Radek Raudenský

Radek Raudenský

10. 10. 2019 03:19

Léčení začne příští měsíc.

Reklama

Závislost na videohrách je velmi diskutovanou záležitostí. WHO dokonce tuto závislost označila oficiálně za nemoc a v reakci na toto oznámení se otevírá první klinika určená pro tuto závislost.

Na starosti jí má National Health Service umístěná v Londýně a soustředí se na mladé lidi mezi 13 a 25 lety. Zatímco se klinika zaměřuje zejména na obyvatele Velké Británie, rozhovory a sezení budou probíhat i přes Skype

Zdravotní potřeby se neustále mění, a stejně tak se musí neustále měnit NHS. Tato nová služba je odpověď na nově objevený problém, který je součástí vzrůstajícího tlaku na děti a mladé lidi. Zatímco NHS je povinné pečovat o tyto lidi a adaptuje se na nové výzvy, nemůže společně s plátci daní vše platit samo. Firmy a sociální sítě, které vydělávají miliony liber musí být zodpovědné a udržovat své platformy bezpečné a zároveň přinést „safeguards“ pro redukování břemena na zdravotní služby.

NHS tak bude požadovat po herních studiích, aby se podíleli na prevenci proti závislosti na hrách či finančně přispěli. Velkým problémem je také nedostatek sester. V současné chvíli se totiž Anglie potýká s nedostatkem zdravotního personálu. I tak by ale léčení závislých mělo začít příští měsíc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama