Valorant First Strike turnaj zná vítěze
Esport Valorant Článek Valorant First Strike turnaj zná vítěze

Valorant First Strike turnaj zná vítěze

David Jiránek

David Jiránek

8. 12. 2020 08:25

Turnaj přinesl parádní podívanou a nečekané výsledky.

Reklama

Máme za sebou první velký turnaj ve Valorantu přímo pod taktovkou Riotu. First Strike ukázal, jaký potenciál má Valorant esport a ačkoliv šlo o regionální online turnaje, bylo se na co dívat. Celý přehled Evropského a Amerického turnaje naleznete v našem článku.

Evropský turnaj ovládli Heretics

Heretics rozhodně neměli jednoduchou cestu v turnaji. Hned na úvod narazili na Team Liquid, který porazili velmi těsně ve třetí mapě při prodloužení. Již první duel odstartoval velmi zajímavý příběh. Heretics totiž v semifinále narazili na G2 Esports. Opět šlo o těsný duel, který rozhodla až třetí mapa. Heretics na Splitu vyhráli těsným poměrem 13-11 a putovali do finále, kde je čekali Sumn FC.

Valorant First Strike turnaj zná vítěze

Finále Heretics odstartovali jednoznačně a Ascent vyhráli poměrem 13-1. Sumn následně sérii vyrovnali. Haven a Bind ovšem šel ve prospěch Heretics, kteří tak mohou slavit první titul v turnaji pořádaném Riotem.

Valorant First Strike turnaj zná vítěze


Finálové klání v NA ukradli 100 Thieves

Nadeshot musí být na své rozhodnutí založit esportovou organizaci hrdý. 100 Thieves se daří jak z marketingového hlediska, tak i esportového. 100 Thieves měli rovněž těžkou cestu vyřazovacím pavoukem. První kolo proti T1 dopadlo poměrem na mapy jednoznačně 2-0. Jenže obě hry byly celkem vyrovnané a T1 dokonce vedli na Havenu 9-3. Proti Sentinels se Thieves zapotili ještě více. První mapa šla do prodloužení, druhou ukořistili Sentinels, ale ve finále Bind ovládli 100T.

Valorant First Strike turnaj zná vítěze

Mezitím se druhou polovinou pavouka prokousávali TSM, kteří čekali ve finále. Jejich výsledky byly o něco jednoznačnější, přesto v rozhodujícím duelu TSM ztratili hned dvě úvodní mapy, obě v těsném poměru. Ascent nakonec ukořistili, ale Haven opět patřil 100 Thieves, kteří v poměru 3-1 ovládli americký First Strike turnaj.

Valorant First Strike turnaj zná vítěze


Zbytek světa

Samozřejmě se hrálo ve více regionech. Proto vám nabízíme rychlý přehled ostatní vítězů z různých částí světa:

CIS

  • ForZe 3-2 Team Singularity

Turecko

  • BBL Esports 3-0 Futbolist

Korea

  • Vision Strikers 3-0 TNL Esports

Japonsko

  • Absolute JUPITER 3-0 BlackBird Ignis

Brazílie

  • Gamelanders 3-1 paiN Gaming

Oceánie

  • EXO Clan 3-0 ORDER
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama