[Valorant] Formát prvního mezinárodního turnaje VCT nám byl odhalen!
Esport Valorant Článek [Valorant] Formát prvního mezinárodního turnaje VCT nám byl odhalen!

[Valorant] Formát prvního mezinárodního turnaje VCT nám byl odhalen!

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

18. 1. 2023 16:54

Jak bude vypadat turnaj LOCK//IN v Brazílii?

Reklama

Série turnajů Valorant Champions Tour je již sice v plném proudu, na hlavní hvězdu této série si ale ještě chvíli budeme muset počkat. Mezinárodní turnaj LOCK//IN se bude hrát v Sao Paulu v Brazílii od 13. února do 4. března a proti sobě se postaví 32 partnerských týmů ve Valorantu, jejichž klání bude moct sledovat také živé publikum přímo na místě.

Těchto 32 týmů je rozděleno na 3 příslušné regiony, tedy Ameriku, EMEA a Pacifik; čtvrtou zvláštní kategorii pak tvoří samotná Čína, kam spadají dva pozvané čínské týmy. 

Zde se můžete podívat na samotné účastníky turnaje a jejich rozdělení:

[Valorant] Formát prvního mezinárodního turnaje VCT nám byl odhalen!

Formát turnaje je následující – 32 týmů je rozděleno do dvou skupin po 16 týmech, v každé skupině se pak až do semifinále hrají single-elimination BO3 zápasy. Od semifinálových zápasů až do finále se pak budou hrát BO5 zápasy. K samotnému formátu se vznesla poměrně silná kritika ze strany hráčů i diváků – formát single-elimination totiž znamená, že hned po prvním kole bude ze hry vyřazeno 16 týmů. Týmy mají tedy jen jednu šanci na postup a v kontextu s dlouhou cestou, kterou hráči musí vážit až do Brazílie, připadá divákům nefér, že některé hned po prvním dni hned odjedou. Riot Games své rozhodnutí vysvětlilo tak, že se jedná o zatím největší LAN turnaj, a tak v zájmu zapojení co nejvíce týmů nakonec zvolili tento formát. Slíbili také, že v budoucnu se opět vrátí k double-elimnation formátu.

Formát klasického pavouka, který je uplatněn pro tento turnaj, pro představu vypadá takhle:

[Valorant] Formát prvního mezinárodního turnaje VCT nám byl odhalen!

V rámci dvou utvořených skupin jsou do dvojic již v současné době náhodně spárovány týmy z různých regionů; dva čínské týmy jsou pak spárovaný jeden s americkým a jeden s evropským. Tyto dvě velké skupiny po 16 týmech jsou pojmenovány Alpha a Omega.

Zde se můžete podívat na spárování týmů, detailnější rozpis zápasů ale můžete najít také na stránkách vlr.gg.

[Valorant] Formát prvního mezinárodního turnaje VCT nám byl odhalen!

Turnaj se dělí na tři složky – první jsou BO3 zápasy ve skupině Alpha probíhající od 13. do 19. února, které se hrají, dokud nezbydou dva týmy. Po nich se budou hrát BO3 zápasy ve skupině Omega, a to od 22. do 27. února, také dokud nezbydou dva týmy. Zbývající čtyři týmy postupují do třetí složky turnaje, kde budou hrát semifinálové a finálové BO5 zápasy.

V rámci EMEA regionu je nutno podotknout, že za Team Vitality hraje také jeden český hráč, a to Karel „Twisten” Ašenbrener, který v týmu hraje hlavně Jett, KAY/O a Chambera. První zápas v LOCK//IN tento tým čeká 23. února v 18:00 proti indickému týmu Global Esports, nezapomeňte tedy tým i našeho českého zástupce náležitě podpořit.

Turnaj bude živě vysílán na oficiálním Twitchi a YouTube Valorantu, nalaďte se tedy už 13. února!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama