[Valorant] Mistrem Evropy je bývalý Magnumův tým, v Asii slaví hned trojice šampiónů
Esport Valorant Článek [Valorant] Mistrem Evropy je bývalý Magnumův tým, v Asii slaví hned trojice šampiónů

[Valorant] Mistrem Evropy je bývalý Magnumův tým, v Asii slaví hned trojice šampiónů

Sgt Navážka

Sgt Navážka

3. 7. 2022 13:05

Evropa i Asie zná své vítěze i poražené. Kdo se podívá na nadcházející major?

Reklama

Nejvyšší evropská liga je u konce! První trojice si skvělými výsledky zajistila účast na nadcházejícím majoru v dánské Kodani, šampioni z Fnaticu si navíc odnesli €40,000.

Nedočkali jsme se sice v posledních třech zápasech těch nejtěsnějších výsledků, i tak se bylo ale na co dívat. Vítězové skupin z týmů Guild a Fnatic se potkali už ve finále upper bracketu a druhý jmenovaný měl v obou zápasech mírně navrch. K neuvěřitelným výkonům vybičoval turecký ostrostřelec Alfajer, bez kterého by výkony Fnaticu byli poloviční.

[Valorant] Mistrem Evropy je bývalý Magnumův tým, v Asii slaví hned trojice šampiónů

Kvůli prohře narazil Guild na šampiony minulého ročníku z FunPlus Phoenix. Sestava vedená ukrajinským stratégem ANGE1em spadla po prohře už ve druhém kole do lower bracketu, od té doby jím ale projížděli jako nůž máslem. A velkou hlavu si nedělali ani s tímto rozhodujícím střetnutím. Soupeře přejeli 3:0 a především vlastní map picky Fracture a Split měli připravené tak precizně, že se Guild nezmohl na více než 4 kola.

Finálový zápas mezi Fnaticem a FPX může výsledkem 3:0 sice svádět k přesvědčení, že bylo střetnutí jen formalitou, nic ale nemůže být dál od pravdy. Fnatic se na svůj titul velmi nadřel a kdo zápas neviděl, přišel o hodně. Na druhé mapě sice FPX nedokázali vůbec konkurovat, první a třetí se ale rvali jak lvi. Obě mapy skončily shodně 15:13 a pověstným jazýčkem na misce vah se opět stal Alfajer, který své soupeře vysloveně deptal.

Černo-oranžoví mistři si tak odnáší největší část prize poolu €200,000 a kvalifikaci až do vyřazovací fáze nadcházejících Masters: Copenhagen.

[Valorant] Mistrem Evropy je bývalý Magnumův tým, v Asii slaví hned trojice šampiónů

Tři šampioni Asie

Asijské Challengers mají složitý formát, rozdělený na APAC, Koreu a Japonsko. Toto nesmyslné roztrojení bude od nového roku vyřešeno, do té doby ale titul asijských šampionů nesou tři týmy. 

APAC Challengers ovládl hegemon jihovýchodní Asie, singapurský tým Paper Rex. Ten spolu s Thaici z týmu Xerxia stále platí za největší favority. To se také potvrdilo když přesně v tomto složení se regionální finále odehrálo. PR nicméně nedali svým konkurentům žádnou šanci a uštědřili jim výprask, na který asi jen tak nezapomenou. 

V nejvyšší korejské lize bývá souboj o přední příčky většinou také v rukou dvou týmů, DRX a DamWon Gaming. Druhý jmenovaný se ale tentokrát musel spokojit až se třetím místem, kam je odsunul tým Maru Gaming. Finálový průběh měl nicméně stejné parametry, jako tomu bylo ve jihovýchodní Asii. DRX svého soupeře naprosto přejeli a po zásluze tak slaví postup na Masters.

Japonsko je ze tří asijských lig nejvyrovnanější a favoritů na titul bývá více. O tom se přesvědčil i všemi oblíbený tým ZETA, který předvedl dechberoucí jízdu posledním major turnajem, na kterém skončil na třetím místě daleko před všemi evropskými zástupci. Ani jejich nově nabytá sláva jim ale titul tentokrát nezajistila. Ten si proti nim vystřílel tým Northeption. Vyrovnaný souboj rozhodně stojí za shlédnutí, pokud tedy uvažujete o tom, které finále si ze záznamu pustit, japonský liga je ta správná volba. 

Všichni tři šampioni se na major podívají a doplní je i druhý tým z APAC Challengers, Xerxia. Velký turnaj v dánské Kodani bude zahájen už za týden, živé publikum se ale podívá až na vyřazovací fáze. Pokud tedy plánujete do Dánska cestovat, stále máte na zajištění lístků dostatek času.

[Valorant] Mistrem Evropy je bývalý Magnumův tým, v Asii slaví hned trojice šampiónů

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama