[Valorant] Riot Games odhaluje harmonogram VCT na příští rok!
Esport Valorant Článek [Valorant] Riot Games odhaluje harmonogram VCT na příští rok!

[Valorant] Riot Games odhaluje harmonogram VCT na příští rok!

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

15. 9. 2022 14:00

Plány na příští rok jsou ve světě esportového Valorantu jasné.

Reklama

Přibližně před měsícem jsme vás v předchozím článku podrobně informovali o tom, jak přibližně bude formát VCT vypadat a jaké všechny novinky nás čekají, a že jich není málo! Turnaj Champions v současné době stále běží, ale konec sezóny se už blíží, a proto v Riot Games neotálejí a rovnou nám ohlašují data konání nejbližších turnajů v následující sezóně. Sezóna bude dělena na dvě části, a to na ligu mezinárodní a na ligu Challengers.

Mezinárodní liga

Běžný formát mezinárodní ligy, o který se Riot Games snaží, by se měl dělit na dvě části; vzhledem k tomu, že se ale jedná o poměrně velkou změnu, a navíc teď normální chod esportového Valorantu narušuje snaha týmů o získání partnerství, mezinárodní ligu odstartuje „Kickoff Tournament“, který se bude konat od 14. února do 5. března v brazilském São Paulu. Pozván do něj bude každý tým, který bude součástí partnerského programu Valorantu – tyto týmy jsou nám teď však ještě neznámé.

Od 26. března do 28. května budou probíhat turnaje mezinárodní ligy, a po nich červnový turnaj Masters, jehož formát už dobře známe, proti sobě postaví nejlepší týmy z předešlých mezinárodních turnajů, a zároveň také dá nejlepším týmům šanci se kvalifikovat do největšího turnaje Championssrpnu. Ještě předtím ale klasicky proběhnou turnaje Last Chance Qualifiersčervenci.

Odhalena nám byla také jednotlivá místa dění těchto mezinárodních turnajů; v amerických kontinentech se týmy setkají v Los Angeles, v regionu EMEA se bude hrát jako vždy v Berlíně a v Pacifiku turnaje proběhnou v Seoulu.

Challengers liga

Challengers liga je také rozdělena do dvou částí, první část začne v lednu a skončí v březnudruhá část bude probíhat od března do května. V červenci nás pak čeká turnaj Ascension, kde se nejlepší týmy z Challengers utkají o místo v mezinárodní lize následujícího roku.

Zde se můžete podívat na video, ve kterém je formát také popsán:

A zde můžete zhlédnout také Valorant Cinematic Trailer vytvořený na počest nové sezóny:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama