Valorant začne nahrávat záznamy z voice chatu, bude podle nich posuzovat bany
Gaming Článek Valorant začne nahrávat záznamy z voice chatu, bude podle nich posuzovat bany

Valorant začne nahrávat záznamy z voice chatu, bude podle nich posuzovat bany

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

1. 5. 2021 04:33

Riot začne posuzovat i hlasové záznamy.

Reklama

Riot brzy začne nahrávat záznamy voice chatu z her a podle nich poté posuzovat a případně i udělovat tresty za toxicitu. Společnost to oznámila ve zprávě o úpravě podmínek využívání služby.

I když se tyto nové podmínky týkají všech her od Riotu (včetně League of Legends), Valorant bude jedinou hrou, kde bude Riot sledovat i voice chat. Záznamy prý budou přezkoumány pouze v případě, kdy hráč obdržel report. Pokud hráči nechtějí být nahráváni, musí voice chat zcela vypnout.

Riot v tomto případě plní slib, ve kterém se zavázal k boji proti rasismu, sexismu a dalším formám obtěžování ve svých hrách. Kvůli tomuto cíli vznikl speciální tým a hráči už mohli spatřit některé úpravy, které tato skupina vývojářů implementovala do hry, jako je lepší detekce AFK hráčů nebo upravené možnosti reportování. Záznamy z voice chatu a jejich moderování můžeme tedy chápat jen jako další krok.

Pokládáme si však otázku, proč se změna týká všech her. V Legends of Runeterra a Teamfight Tactics hrají hráči samostatně, v League of Legends se ale voice chat hojně využívá. Toxické prostředí zde ale najdete jen výjimečně, jelikož spolu mohou pomocí hlasu komunikovat pouze hráči v předem sestavené partě. I když Riot tvrdí, že bude sledovat voice chat pouze ve Valorantu, je tedy možné, že si legálně poslechne i váš hlas z dalších her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama