Valve vyšetřuje využití Steamových souborů v Epic Games store
Zajímavosti Článek Valve vyšetřuje využití Steamových souborů v Epic Games store

Valve vyšetřuje využití Steamových souborů v Epic Games store

Zuzana Cinková

Zuzana Cinková

11. 4. 2019 11:19

Tady něco smrdí!

Reklama

 Vypadá to, že se situace mezi hernímy obchody Valve a Epic dost přiostřuje. Po kontroverzním incidentu, kdy Epic Games získal exkluzivní práva na Metro Exodus pro svůj obchod, i když byla hra k předprodeji několik měsíců na Steamu, se objevila mezi herními giganty nová rozepře.

Pozorní uživatelé Redditu si všimli, že má Epic launcher přístup k souborům souvisejícím se Steamem, a to bez povolení uživatele. Nejzásadnější je zřejmě to, že si Epic ukládá šifrovanou kopii souboru localconfig.vdf. Epic tvrdi, že launcher pouze importuje seznam vašich přátel ze Steamu, což mu povolujete vy sami při souhlasu s podmínkami, když zakládáte účet. Ale to nijak nezmenšilo podezřívavost hráčů vzhledem k tomu, že vdf soubor obsahuje i data související s hrami, které vlastníte a uložené login tokeny.

Valve vyšetřuje využití Steamových souborů v Epic Games store

Epic se očividně lekl, protože se k celé situaci vyjádřil. Potvrdil, že mají uživatelé pravdu, a že by měl Epic importovat seznam přátel ze Steamu pouze s výslovným souhlasem uživatele. CEO Tim Sweeney řekl, že společnost pracuje na řešení problému:

Lidi máte pravdu, měli bychom opravdu přistupovat k localconfig.vdf až poté, co uživatel výslovně řekne, že chce seznam přátel ze Steamu importovat. Současná implementace je pozůstatek našeho spěchu implementovat sociální featury v ranných dnech Fortnite. Je to vlastně moje chyba, že jsem tlačil na launcher tým, aby podporu přidal opravdu rychle a až potom řešil, co je potřeba změnit. Vyřešíme to, slibujeme.

Valve vyšetřuje využití Steamových souborů v Epic Games store

Valve prohlásilo, že plánuje vyšetřit to, jakým způsobem Epic soubor využívá.

Sledujeme, jaké informace Epic Launcher ze Steamu sbírá. Toto jsou soukromá data uživatelů, uložená na jejich domácích počítačích a neměla by být používána jinými programy nebo nahrávána na služby třetích stran.

Není jasné, jak bude poznamenám vztah mezi těmito dvěma obchody vzhledem k jejich pohnuté historii, ale nás zajímá každý drb!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama