Velké odhalení Battlefield V: Vše, co zatím víme, na jednom místě
Gaming Článek Velké odhalení Battlefield V: Vše, co zatím víme, na jednom místě

Velké odhalení Battlefield V: Vše, co zatím víme, na jednom místě

Filip Němeček

Filip Němeček

24. 5. 2018 15:17

Tak je to tady. Letošní Battlefield byl pořádně odhalen.

Reklama

Dočkali jsme se. DICE odhalilo Battlefield V, který si letos zahrajeme, výbušným trailerem a přihodilo také pořádnou kupu informací. Zatímco trailer na řadu hráčů působí rozpačitě, plánované gameplay změny vypadají, že by mohly hratelnost v multiplayeru posunout zase o kus dopředu.

Všechny herní třídy budou moci stavět opevnění. To znamená třeba položit někam pytle s pískem, natáhnout ostnatý drát či překážku pro tanky. Takto půjde třeba opevnit rozbořený barák. Třída Support bude potom na stavění opevnění uzpůsobena nejlépe.

Velké odhalení Battlefield V: Vše, co zatím víme, na jednom místě

Statické zbraně už nebudou tak statické, půjde je totiž pomocí vozidel odtáhnout na jiné místo a také v době tažení používat, jak je možné zmerčit v traileru.

Každý může oživovat a stavět opevnění

DICE chtějí, abychom ještě více hráli jako četa. Takže každý v četě může oživovat padlé spolubojovníky, či je odtáhnout do bezpečí. Medikové nebudou zbyteční. Oživení zvládnou rychleji a doplním jím více životů. Stejně tak pro plné vyléčení bude třeba medika, automaticky se zdraví obnoví pouze omezeně.

On-line boje oživí také další nové prvky, mezi nimi třeba možnost hodit nepřátelský granát zpět či ho rozstřelit ve vzduchu. Kromě toho bude přítomné ležení na zádech, o kterém se spekulovalo a nabízí ho třeba Rainbow Six Siege. Vše můžete vidět v traileru. Rozstřelený granát dokonce zničí letadlo…

Operations jako Grand Operations

Rozsáhlý herní režim Operations se v Battlefield V vrátí pod novým označením. Nově nemá jít o prosté přetahování se o sektory, nýbrž DICE plánují jednotlivé mapy oživit různými scénáři, aby ještě více došlo k navození válečné atmosféry. Těsné zápasy mohou vyústit v tzv. Final Stand, kdy každý dostane jeden zásobník a není možnost respawnu (pouze oživení spoluhráči). To zní určitě dost intenzivně.

Velké odhalení Battlefield V: Vše, co zatím víme, na jednom místě

Letos bez Premium

Premium Pass byl nedílnou součástí předchozích Battlefield her, nové pokračování ho ale vynechá a nabídne všechny dodatečné mapy zdarma. Monetizaci chce Electronic Arts řešit pomocí kosmetických předmětů. Všechny navíc půjde získat prostým hraním a žádné neovlivní hratelnost. Vypadá to na evoluci systému Battlepack kufříků, místo zbraní ale budeme moci upravovat také svoje vojáky.

Kampaň opět jako War Stories

Dočkali jsme se také potvrzení formátu singleplayerové kampaně. Vývojáři opět zvolí War Stories známé z Battlefield 1, které umožní odvyprávět několik samostatných příběhů z různých koutů světa. První příběh nás vezme do Norska v roli mladé bojovnice odboje. Studio rovněž prozradilo, že chce nabídnout méně známé události z 2. světové války, takže se zřejmě nedočkáme těch nejznámnějších bitev.

Velké odhalení Battlefield V: Vše, co zatím víme, na jednom místě

Kooperativní režim Combined Arms

Battlefield V bude znamenat také návrat kooperativního hraní s režimem Combined Arms. Mělo by jít o důležitou součást hry, DICE zatím moc detailů nezveřejnilo. Půjde o jakýsi generátor scénářů, kde budou moci až čtyři hráči plnit nejrůznější úkoly či se seznámit s režimy, co budou čekat v ostrém multiplayeru.

Zahrajeme si koncem října

Také už známe oficiální datum vydání. DICE kromě toho prozradilo, že opět bude otevřená beta a předobjednávky dostanou předčasný přístup. Oficiální datum vydání činí 19. října pro PC, Xbox One a PlayStation 4. Při koupi Deluxe edice vás tvůrci pustí hrát už 16. října. Předplatitelé Origin Access a EA Access se mohou těšit na 10hodinový trial, přístupný bude od 11. října.

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama