Více než tisíc banů ve For Honor
Gaming Článek Více než tisíc banů ve For Honor

Více než tisíc banů ve For Honor

Jakub Osička

Jakub Osička

15. 3. 2017 13:33

Ubisoft přichází s razantní politikou, která má zabránit AFK farmení.

Reklama

Více než tisíc banů ve For Honor

Vývojáři z Ubisoft Montreal se směle pustili do nelehkého tažení proti podvodným taktikám, které hráčům nedávno vydané akční "hack and slash" soubojovky For Honor umožňovaly získávat odměny při nečinnosti. Tisíce hráčů se snažily oklamat hru tak, aby jejich postava byla aktivní v soubojích i bez jejich zásahu a získávala tak ocenění.

Metody AFK farmingu

Tím nejjednodušším způsobem bylo použití obyčejné gumičky s pákou analogového ovladače pro simulaci stále stejného pohybu. Postavy poté zůstávaly na okrajích bojiště, kde stále běhaly v kruhu, což zabezpečovalo nezbytnou aktivitu. Objevily se ale i mnohem sofistikovanější metody, které stavěly na využití dalšího softwaru třetích stran.

Kladivo na podvodníky

Ubisoft zakročil a během včerejšího dne přišla první vlna třídenních banů, která podle dostupných informací měla zasáhnout až 1 500 hráčů. Další čtyři tisícovky byly odhaleny a obdržely varování následované banem, pokud se takových praktik nezdrží. Dotyční obdrží email s kompletním zdůvodněním zablokování a dalšími informacemi.

Zároveň vývojáři oznámili, že rovněž zapracují na zlepšení mechanismů, které jsou schopny takové chování herní postavy rozpoznat. Trable s podvodníky jsou tak po odlivu velké části hráčů a problémech s konektivitou další oblastí, se kterou se Ubisoft musí vypořádat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama