Video z Unreal Engine 5 působí reálněji než skutečný svět
Zajímavosti Článek Video z Unreal Engine 5 působí reálněji než skutečný svět

Video z Unreal Engine 5 působí reálněji než skutečný svět

David Jiránek

David Jiránek

12. 5. 2022 13:02

Poznáte, že jde o pouhý render?

Reklama

Nový Unreal Engine 5, který bude pohánět budoucí tituly jako Tomb Raider a Zaklínače, působí opět o něco reálněji než jeho předchůdce. Nové video vytvořené 3D umělcem Lorenzem Dragem ovšem od reality odlišíte jen velmi těžko.

Drago se rozhodl vzít japonskou železniční stanici Etchū-Daimon a přetvořit ji v Unreal Enginu 5. Cíl byl jednoduchý, totiž přiblížit se maximálně realitě. Musíme uznat, že se mu to opravdu povedlo, jak ukazuje video níže.

Ve videu používá tvůrce populární formát na výšku a nestabilní kameru. Celá sekvence tak působí, jako by byla natočená mobilem. Zároveň lze v pozadí slyšet zvuky typické pro nádraží. Vše doplňují realistické stíny, nasvícení a velmi ostré a přesné textury.

Co Unreal Engine 5 dokáže bylo k vidění už v květnu roku 2020, kdy tvůrci spolu se Sony zveřejnili velmi působivé video s ukázkou schopností samotného enginu.

V následujících měsících se tedy máme na co těšit. Nejen, že se UE5 rozšíří a využijí ho první hry, ale zároveň se dočkáme i nových grafických karet s vyšším výkonem. Detailů jako v ukázkách se nejspíše nedočkáme, virtuální prostředí ale bude i přesto o něco blíže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama