Vítěz Grunex Masters Jáchym "sundej_boty" Šimeček: Každý z nás se řadí mezi špičku české scény
Gaming PUBG Článek Vítěz Grunex Masters Jáchym "sundej_boty" Šimeček: Každý z nás se řadí mezi špičku české scény

Vítěz Grunex Masters Jáchym "sundej_boty" Šimeček: Každý z nás se řadí mezi špičku české scény

Radek Raudenský

Radek Raudenský

9. 5. 2021 15:47

Střelec vítězného celku do środka prozrazuje pozadí celého úspěchu.

Reklama

Grunex Masters je za námi a první místo společně s vítězným titulem a 40 000 korun připadlo týmu do środka. Ten ukazoval skvělé výsledky už od března a i přes účast velkých celků si tito borci dokázali prostřílet jednoznačnou cestu až ke zlaté medaili. Pochopitelně jsme si tak vytáhli Jáchyma "sundej_boty" Šimečka a zeptali se ho nejen na Grunex Masters, ale i na budoucnost jeho celku.


Čau Jáchyme! Co asi víc říct, než že neskutečně gratulujeme za výhru v historicky prvním Grunex Masters. Nejdříve, co tvoje pocity?
Ahoj, děkuji za gratulaci. Pocity jsou určitě skvělé z této výhry. Každý z týmu se turnaji věnoval naplno a jsem rád, že se naše práce dokázala proměnit v první místo.
I když to pro mnohé může být překvapením, pro nás rozhodně ne. Suverénní a stabilní výsledek jste ukazovali už od začátku března, kdy jsme spustili první partnerské turnaje. A tím se dostáváme k vašemu týmu – tak vůbec, proč do środka?
O názvu týmu jsme moc dlouho nepřemýšleli. Tento název vznikl před pár lety, kdy jeden nejmenovaný polský hráč během hry v PUBG dostal granát od českého hráče přímo pod nohy a jen zařval „do środka!!“. To nám nějak utkvělo v hlavách, a nakonec jsme si řekli, že bychom se takhle mohli pojmenovat.
Tvoje zkušenosti z esportové scény jsou obrovské, máš za sebou i pěkné umístění na MČR a velké množství reprezentace různorodých týmů. Jak to, že jste teď bez organizace?
Je to tak. Každý z nás se řadí mezi špičku scény nejen díky svým úspěchům, ale také jménu, který jsme si tady udělali. Organizaci nemáme z toho důvodu, že jako tým jsme složený pouze na české turnaje. Není to tak, že bychom žádnou nechtěli, ale spíš je tenhle důvod možná odrazuje od toho, aby nás angažovaly.
S gargim si působil v Gifted Gaming, kde jste sebrali zbytek? A jak dlouho spolu hrajete?
Někdy v únoru jsme si spolu začali psát, že bychom na nadcházející sezónu mohli složit tým. Dalo by se říct, že jsme se složili pár dní před kvalifikací na již zmíněný partnerský turnaj v březnu. To ale neznamená, že bychom se do té doby vůbec neznali. Knorkis, Gargi a Romcekk spolu odehráli MČR 2020. S Gargim a Romcekkem se známe už dlouho a máme nahráno nespočet hodin a turnajů. S Knorkisem jsem do Grunex Masters nikdy nehrál, jen jsem ho jednu dobu často potkával proti sobě v turnajích.
S jakým vědomím jste vstupovali do prvního i druhého finálového dne? I když jste velice zkušený celek, přeci jen proti vám stály celky jako Entropiq či Fadee.
Na turnaj jsme si určitě věřili na výhru. Skillově a zkušenostmi jsme patřili mezi nejlepší týmy a pod vedením Knorkise jsem ani nepředpokládal, že budeme mimo top 4 pozice. Do prvního dne jsme vstupovali jen s tím, že chceme nahrát co nejvíce bodů, abychom měli dobrou výchozí pozici do druhého dne. To se nám podařilo a na začátku druhého dne jsme si vytvořili ještě větší náskok, který jsme si udrželi až do konce.
Určitě byl na místě stres, už při 11. mapě ale bylo vaše umístění téměř jisté. Bylo vidět, že by vás spodní týmy chtěly shodit?
Zas tak velký stres jsme tu předposlední hru neměli. Sice jsme skončili 13/16, ale během chvíle jsme zjistili, že naši konkurenti (Entropiq a Fadee) zahráli také špatnou hru a my jsme si ten velký náskok se štěstím udrželi. Spodní týmy nás kupodivu nechtěli shodit za což jim samozřejmě patří uznání. Zřejmě s nikým nemáme žádnou zlou krev.
No, nakonec se nikomu nic nepovedlo a vy si odnášíte titul šampiona Grunex Masters. Jaké jsou plány do budoucna? Zůstane sestava, jaké ligy budou dál?
Momentálně žádné plány nemáme. Jak už jsem zmínil, tak jsme tým složený pouze na české turnaje. Takže jen počkáme až se oznámí další turnaje a domluvíme se, co a jak dále.
Díky moc za rozhovor a hodně štěstí do budoucna!

Takové pocity i plány má Jáchym Šimeček z týmu do środka po vítězství v Grunex Masters. My doufáme, že jste si, stejně jako my, ligu užili a doufáme, že se brzy uvidíme u další takové příležitosti!

 

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama