Vitězové MSI zahájili letní split LPL jasnou porážkou
Esport League of Legends Článek Vitězové MSI zahájili letní split LPL jasnou porážkou

Vitězové MSI zahájili letní split LPL jasnou porážkou

Jakub Kavka

Jakub Kavka

1. 6. 2023 21:32

Letní split čínské LPL, přichystal první z bitev gigantů. V ní se utkali Weibo Gaming a JDG.

Reklama

Po lehčím oťukáváním v prvních dnech letního splitu, jsme se dočkali první velké bitvy. Proti sobě se střetly pravděpodobně dvě nejhvězdnější sestavy LPL. Weibo Gaming po katastrofickém jaru, změnili trenéra. Easyhoona nahradil jeden z nejlepších koučů současnosti – Daeny. Naopak JDG po dominanci na MSI, byli pasováni do role nejlepšího týmu současnosti.

Střet gigantů bedlivě sledovala vyprodaná hala a desítky tisíc diváků napříč streamy. Weibo, které mělo výkony jako na houpačce během jara, najednou s novým trenérem našlo ztracenou sílu. A to takovou, kterou si snad všichni přáli.

Očekávala se litá, vyrovnaná bitva superhvězd ligy. K překvapení všech, Weibo bylo všude o krok dříve a JDG působili, že mají stále pomistrovskou kocovinu. TheShy předváděl skvělé výkony proti 369. Rookie dokázal značně anulovat Knighta a největší překvapení série, jsme mohli vidět v jungli.

Nová posila Weiba – WeiWei, dostal v této sérii příležitost před ligovou legendou Karsou, který se připravuje na Asijské hry. Wei, který dlouhé roky hrál za Suning nebo Bilibili Gaming, ukázal, že se nebojí přímého hození do vody. Jeho pohyb po mapě a příprava situací pro spoluhráče, byla klíčovým elementem série.

Kostrbatý a pomalý start aktuálních mistrů LPL a MSI, kterému díky prakticky stejné metě, mělo vše sedět, nic nefungovalo. Daeny dokázal najít souhru, která chyběla Weibu během jara. Že to ale bude 2-0 pro Weibo Gaming a ještě jednoznačným způsobem, to nikdo nečekal. 

Weibo si tak připisuje na úvod velké vítěžství. Obhájci titulu se musí velmi rychle oklepat - v sobotu je čeká další bitva gigantů s LNG a ti nyní posíleni o GALU, budou rozhodně hladoví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama