VRL Spain – Čech Ambi si zahraje o titul!
Esport Valorant Článek VRL Spain – Čech Ambi si zahraje o titul!

VRL Spain – Čech Ambi si zahraje o titul!

Aleš Pelc

Aleš Pelc

17. 3. 2022 14:49

Finále proti Rebels se odehraje v neděli.

Reklama

Štěpán „Ambi“ Beránek reprezentující organizaci Case Esports ve VALORANTU je krok od úspěchu – v neděli se utká o vítězství ve španělské lize a postup do VCT Promotion turnaje. Český střelec se k týmu přidal teprve měsíc před rozehráním soutěže, to však vůbec nevadilo a Case Esports po skupinové fázi drželo dělené druhé místo se skóre 6:3. 

Do playoff nastoupil Ambi se svými spoluhráči v rytmu otáčení zápasů. Nejprve ve čtvrtfinále narazili na UCAM Tolkiers, proti kterým se po bídném začátku dokázali vrátit do série a vyhrát 3:2. Semifinálový duel nabídl střetnutí tří českých hráčů. Ondřej „MONSTEERR“ Petrů a Adam „Jesse“ Čtvrtníček hájící barvy Giants Gaming sice postoupili do playoff z prvního místa, ale tento Best-of-5 duel nezvládli. Comeback první mapy z 5:11 na 13:11 se ukázal být pro Case Esports klíčovým. Giants na následujících mapách nedokázali podobně odpovědět a Ambi se po výsledku 3:0 ocitl v grandfinále. 

VRL Spain – Čech Ambi si zahraje o titul!

Aktuální sestava Case Esports

Finálový soupeř vzešel ze souboje KOI vs. Rebels Gaming. Utkání bylo velice vyrovnané a divákům nabídlo 5 map, na té poslední ale Ladislav „Sacake“ Sachr s týmem KOI bohužel padli. 

Samotné grandfinále se koná v neděli od 18:00. Hrát se bude především o pozvánku do VCT Promotion turnaje a jak lze poznat z názvu, jedná se o způsob kvalifikace do nejvyšší ligy VCT. Stream zápasu bude k dispozici na twitch kanále LVPes2.

Nepříjemnou situaci řešili René „Rias“ Pitrun v Movistar Riders a slovenský Norbert „Dext“ Paulovčák v Arctis Gaming, kteří bojovali naopak o udržení ve stávající lize. Nakonec se oba týmy potkaly v rozhodujícím zápase, kde si své místo nakonec uhájil tým Arctic. Společně s Movistar Riders opustila soutěž i organizace BISONS ECLUB.  

VRL Spain – Čech Ambi si zahraje o titul!

V pavouku o přežití uspěly týmy Heretics a Arctic

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama