Vše, co jsme se dozvěděli na Resident Evil Showcase
Gaming Článek Vše, co jsme se dozvěděli na Resident Evil Showcase

Vše, co jsme se dozvěděli na Resident Evil Showcase

Adam Král

Adam Král

16. 4. 2021 16:13

Na co se můžeme těšit?

Reklama

Na připravovanou akci RE Showcase se těšili všichni fanoušci zombie série, ta přinesla spoustu šťavnatých informací.

Na osmý díl herní série Resident Evil s podtitulem Village napjatě čeká velká část hráčů. V průběhu předchozích měsíců jsme dostali možnost si zahrát prvních několik minut s tím, že druhá demoverze dorazí v následujících měsících. A jak Capcom slíbil, tak se děje. Ovšem, je to poněkud složité. 

Zahrát si budeme moci na všech platformách (to znamená jak počítače, tak konzole staré a nové generace) demoverzi, která se protáhne na 60 minut s časovým omezením. Pro všechny platformy začne možnost hraní 2. května ve 2:00 a bude trvat přesně 24 hodin. Konzolím od Sony bude dána určitá exkluzivita, protože pro ně hraní začne tuto neděli, 18. dubna, v 19:00 a skončí 19. dubna ve 3:00. Zahrát si ovšem budeme moci jen první půl hodinu. Druhá na ně bude čekat od 25.dubna 19:00 do 26. dubna 3:00. Pre-load je dostupný už nyní.

Vše, co jsme se dozvěděli na Resident Evil Showcase

Spolu s demem jsme se dočkali i traleru, který ukazuje nové lokace a i pár sekund gameplaye. Dozvíme se z něj nové informace, které se týkají příběhu. Můžeme také soudit, že role bývalého člena S.T.A.R.S. Chrise Redfielda nebude úplně kladná, náš přítel to pravděpodobně nebude. 

Velkým překvapením bylo oznámení legendárního módu, který nese název The Mercenaries. Bude se jednat o arkádu, kterou mají hráči předchozích dílů velmi rádi. K tomu navíc dostaneme možnost pořizovat si lepší výbavu, léčení a další pomocné vylepšení. Do toho z naší postavy uděláme něco jako superhrdinu a budou nám zpřístupněny schopnosti, které nám pomohou přežít. 

Ještě po RE Showcase jsme dostali informace o rozlišení a snímkové frekvenci na konzolích. Díky tomu víme, že majitelé nevylepšené verze PlayStation4 a Xbox One z toho vyjdou úplně nejhůře - dostupné bude maximální rozlišení 900 pixelů, 45 FPS na PS4, 30 na Xbox One. Stejně, jako například God of War nabídne i Resident Evil 8 možnost zvolit si mezi výkonem a grafikou. Pokud na PS4 Pro a Xbox One X zapnete mód "high resolution", tedy vysoké rozlišení, dosáhnete až na 4K ve 30 FPS. Při normálním hraním bude dostupných 60 FPS v rozlišení 1000p na obou konzolích.

PS5 a Xbox Series X nabídne základně 4K rozlišení a 60 FPS. Pokud si hráč zapne ray tracing, dojde ke snížení frekvence na 45 snímků. Xbox Series S nabídne 1440p se 45 snímky bez ray tracingu, s ray tracingem pak 30 snímků. Příznivci Google Stadia se mohou těšit na Full HD rozlišení a 60 FPS, nebo upscalované 4K také v šedesáti snímcích.

Vše, co jsme se dozvěděli na Resident Evil Showcase

Spojení Dead By Daylight a Resident Evil

V průběhu RE Showcase byl oznámen dodatek do hry Dead by Daylight právě na motivy série Resident Evil. Bohužel moc informací nevíme, více bychom se toho měli dozvědět 25. května, kdy proběhne oslava výročí Dead by Daylight. Hra totiž slaví 5 let. DLC by mělo vyjít někdy v květnu.

Trailer na seriál Resident Evil Infinite Darkness

Fanoušci se dočkali i nového traileru pro seriál na motivy Resident Evil, který nese podtitul Infinite Darkness. V CGI ukázce vidíme rozhovor Claire Redfieldové a Leona F. Kennedyho a nutno uznat, že animovaný seriál z dílny Netflixu by mohl být velice úspěšný. Uvidíme vněm i prezidenta Spojených států, otce Ashley ze čtvrtého dílu série. Dočkáme se i pohledu na nemrtvé potvory, proti kterým budou protagonisté stát už v červenci.

Resident Evil 4 ve virtuální realitě

Capcom oznámil a zároveň potvrdil leaky, které nasvědčovali informaci, že si Resident Evil 4 užijeme ve virtuální realitě. Bude ale nutné vlastnit headset Oculus Quest 2, bez kterého si hru nezahrajete. Kolik bude hra stát, kdy vyjde a podobně, se dozvíme 21. dubna na akci Oculus Gaming Showcase.

Znovu se do série vrhneme 7. května na platformách PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama