Vzali ji do profi týmu, zjistilo se že je kluk
Esport Overwatch (PC) Článek Vzali ji do profi týmu, zjistilo se že je kluk

Vzali ji do profi týmu, zjistilo se že je kluk

Nicolas Heller

Nicolas Heller

7. 1. 2019 19:58

Kdo je ve skutečnosti šikovná hráčka hry Overwatch, Ellie? Údajně šlo o sociální experiment.

Reklama

Bizarními kauzami esportový svět poslední dobou přetéká. Pokud si myslíte, že je super nápad vydávat se ve hře za opačné pohlaví, dostat se do profi týmu a když se vše prozradí, pokusit se z toho vyklouznou a nazvat celou kauzu sociálním experimentem, tak ne, není. Své o tom už ví i "Punisher", hráč střílečky Overwatch od Blizzardu.

Kdo je Ellie?

Ellie měla být velmi šikovná hráčka Overwatch, když se z ničeho nic objevila na prvních příčkách amerického ranked žebříčku. Velmi rychle byla také naverbována do týmu Second Wind, který je momentálně účastníkem druhé nejvyšší soutěže v Overwatch na severoamerickém kontinentu. Po několika dnech, kdy celá kauza vypukla, oznámila odstoupení z týmu. Komunita ji údajně urážela a slovně napadala. S celou pravdou nakonec přišla jiná hráčka Overwatche, C9 Aspen, která prozradila na svém streamu, že se za nickem Ellie schovává americký doomfist main Punisher. Vše bylo údajně plánováno jako sociální experiment.

Pochybnosti kolem Ellie

Pozornost upoutalo především to, že se Ellie objevila na scéně jako blesk z čistého nebe. Komunita tak začala generovat různé pochybnosti a teorie. Podle některých hráčů, kteří se s Ellie potkali přímo ve hře, hrávala často velmi odlišně. Někdy to vypadalo, že hraje úplný nováček a jindy sbírala killy jako profík. Rozmohlo se tedy podezření, že na účtu hrává více lidí. Kontroverzi vzbudil také fakt, že Ellie téměř nepoužívala voice chat, což u nejlepších hráčů nebývá zvykem.

Vzali ji do profi týmu, zjistilo se že je kluk

Věděla o všem organizace Second Wind?

Vyloučeno není ani to, že o celé věci věděl nebo ji dokonce připravil samotný tým, který Ellie vzal do svých řad. Jít mohlo o naplánovaný marketingový tah, tedy pokud platí, že i špatná reklama je reklama. Dle spekulací mohlo jít také o pokus napravit reputaci týmu po tom, co hlavní trenér Robert „Haku“ Blohm čelil kritice za sexistické tweety. Vedení organizace už bylo předvoláno na kobereček do Blizzardu. Není zatím jasné, zda z toho vývojář hry vyvodí nějaké závěry.

Vzali ji do profi týmu, zjistilo se že je kluk

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama