Vzniká příma konkurence Twitche s názvem Kick. Obstojí déle, než Mixer?
Zajímavosti Článek Vzniká příma konkurence Twitche s názvem Kick. Obstojí déle, než Mixer?

Vzniká příma konkurence Twitche s názvem Kick. Obstojí déle, než Mixer?

Adam Král

Adam Král

7. 12. 2022 16:52

Kick je novým hráčem na poli streamování, propaguje ho dokonce streamer Trainwreck.

Reklama

V historii se spousta platforem neúspěšně pokusila konkurovat Twitchi. Za všechny můžeme jmenovat například Mixer, který měl ve své době jedny z nejlepších tvůrců za svými zády, například takového Ninju či shrouda, a stejně zkrachoval a upadl do propadliště dějin. O něco podobného si nyní snaží platforma Kick. Tu podporuje stránka věnující se gamblingu, Stake.com, a také, v poslední době poněkud kontroverznější, tvůrce Trainwreck.

Kick by měl být schopný nabídnout v nejvíce vyhovující podmínky všem online tvůrcům, kteří budou postupně přecházet z Twitche, YouTube a dalších platforem. Platforma začala postupně fungovat od letošního listopadu a nárůst uživatelů a streamerů zaznamenala začátkem prosince, kdy 5. prosince  Tyler ‘Trainwreck’ Niknam oznámil, že na Kick přechází i on a bude zde vysílat i takový obsah, který by na Twitchi neprošel.

Vzniká příma konkurence Twitche s názvem Kick. Obstojí déle, než Mixer?

Hlavním lákadlem je rozdělení podílu. Zatímco Twitch si bere majoritní podíl ze všech výdělků tvůrců, Kick bude v tomhle mnohem odvázanější a sám si nechá jen 5 %. Tvůrcům by tak mělo jít 95 % z toho, co si vydělají, přičemž se mezi to bude řadit již zavedený a stálý počet dolarů za zhlédnutí a odvysílaných hodin. Tvůrci tak nebudou závislí jen na odebírajících členech.

Uživatelům na Twitteru se celá věc nezdá a všechny zajímá, kde na to platforma vezme peníze, protože kvalitní servery stojí hodně peněz. A ty s pětiprocentní výplatou od každého tvůrce jen tak nezískají. Vynořují se tak problémy s registrací, která nefunguje, přestože je automatizovaná. Sám Trainwreck k tomu říká, že jeho hlavním úkolem je jen radit a nikoliv celou platformu řídit. Prioritou jsou prý navíc srozumitelná pravidla, která na Twitchi chybí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama