WARTILE  - válčení minifigurek v early-accessu
Gaming Článek WARTILE - válčení minifigurek v early-accessu

WARTILE - válčení minifigurek v early-accessu

Jakub Osička

Jakub Osička

18. 3. 2017 12:43

Krásná virtuální deskovka je již k dispozici na Steamu.

Reklama

Svěží vánek do žánru strategií přináší unikátní kousek z dílen vývojářů Playwood Project. WARTILE vás zavede do prostředí středověkých nájezdů vikingů na pobřeží Anglie. Hlavní inspiraci si bere z deskových her a vyniká zejména nádherným jednoduchým grafickým zpracováním a vložením RPG prvků.

Zpátky ze záhrobí

Playwood Project rozjeli pro financování WARTILE už na jaře 2016 kickstarterovou kampaň, která však i přes silný začátek nakonec nebyla úspěšná. Celkově se tehdy podařilo nashromáždit pouze £23 735 z celkových £55 000. O to působivější je, že se i přes nedostatek fondů podařilo vývojářům přivést WARTILE k životu.

Vikinské nájezdy

Ve hře vedete skupinu Vikingů při nájezdech na Anglii a skandinávské země za vytouženou kořistí. Samotné bitvy probíhají na nádherně zpracovaných mapách s hexa políčky, na kterých se pohybují figurky válečníků. Nedá se říct, že by šlo vyloženě o tahovou strategii, ale herní mechanika je postavena na cooldownech. K dispozici je nejen single-playerové tažení, ale také režim pro více hráčů.

Postavičky jsou zpracovány rovněž skvěle a hra je okořeněna RPG prvky, které umožní vyzbrojování vojáků různým vybavením či zbraněmi a také zlepšování jejich schopností pomocí tokenů a speciálních karet.

Dostupnost

WARTILE tak od 17. 3. 2017 můžete zakoupit přímo na Steamu. V předběžném přístupu by měla vydržet několik měsíců, nicméně podle tvrzení vývojářů by již nyní měla být plně hratelná bez znatelných bugů. V následujících dnech chystáme také shrnutí dojmů ze skutečného gameplaye.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama