[WoTBlitz] Postupující na Blitz Twister Cup 2019
Esport WoT Článek [WoTBlitz] Postupující na Blitz Twister Cup 2019

[WoTBlitz] Postupující na Blitz Twister Cup 2019

Petr Šťastný

Petr Šťastný

6. 10. 2019 16:04

Kdo se letos utká v Minsku o titul mistra světa?

Reklama

Blitz Twister Cup 2019, vlajkový turnaj hry World of Tanks Blitz, na kterém se střetávají nejlepší týmy z celého světa, se rychle přibližuje. Minulou neděli se rozhodlo o 5 z 6 finalistů. Barvy evropského regionu bude letos reprezentovat hráči týmu [EG-] END GAME. Ve finále kvalifikace o postup jasně porazili tým [LOCA] LOCA (skóre 5:2), čímž si zajistili nejen titul mistrů Evropy, ale i letenky do Minsku, kde se bude třetí ročník Blitz Twister Cup konat. O celkový výherní fond v hodnotě 100 000 dolarů (v přepočtu 2,25 miliony korun) budou bojovat proti ruskému týmu [7STAR] 7STAR, severoamerickému [RGN] REIGN, asijskému [FEAST] ULTIMATE FEAST a čínskému [-WOT-] TEAM WOMBATS.

O posledním týmu, který se na turnaji ukáže, se rozhodovalo 2. října. Utkaly se v něm 4 celky – 2 zástupci z evropského regionu ([LOCA] LOCA a [APA] APA) a 2 zástupci z ruského regionu ([MERCY] RBMK-ENERGY a [MERCY] ISOPROMAT). Do tohoto turnaje se bylo možné dostat buď z druhého místa v kvalifikaci o postup na Blitz Twister Cup nebo ze speciálního turnaje pro týmy, kterým se do finálové skupiny pro 8 týmů nepodařilo dostat. Turnaj ovládly bez ztráty jediného bodu ruské celky. Finále tak bylo čistě záležitostí klanu MERCY, v němž zvítězil tým RBMK-ENERGY.

Zajímavostí je, že do turnaje výrazně nepromluvily vítězové loňského Blitz Twister Cupu – tým [RA1D] Radioactive a ani ruský tým [-V-] Ace Ventura, který bral stříbrné medaile.

Do bojů o postup se dostaly i 2 týmy složené z českých a slovenských hráčů.

Týmu CARNAGE z klanu CARNA se podařilo dostat až do poslední fáze pro 8 nejlepších týmů. Dál se mu bohužel dostat nepodařilo. Vyřazovací pavouk části pro 4 nejlepší týmy Evropy mu o kousek unikl. Měl sice shodně bodů jako tým W1NSK a F-B-I, v rámci vzájemných zápasů měl však tým W1NSK lepší skóre o pouhý jeden bod a tak se jako jediný z tohoto trojlístku dostal dál.

V kvalifikaci na turnaj o divokou kartu do Minsku si skvěle vedl tým 1NVICIBLE z klanu [-1NV-]. Ve vyřazovací části ale podlehl oběma finalistům a skončil tak na 3. místě.

Třetí ročník Blitz Twister Cupu proběhne 9. listopadu v běloruském Minsku. Týmy se zde utkají o $100 000 a především o titul nejlepšího týmu na světě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama