Xbox Game Pass v dubnu opustí exkluzivita Quantum Break. Zmizí i další větší hry
Gaming Článek Xbox Game Pass v dubnu opustí exkluzivita Quantum Break. Zmizí i další větší hry

Xbox Game Pass v dubnu opustí exkluzivita Quantum Break. Zmizí i další větší hry

Josef Ventrča

Josef Ventrča

4. 4. 2023 11:23

Xbox Game Pass v dubnu opustí sedm videoher, mezi nimi i exkluzivita Quantum Break.

Reklama

V aplikaci Xbox Game Pass byly odhaleny hry, které v dubnu z nabídky služby zmizí. Mezi sedmi oznámenými počiny se objevil i Quantum Break. Odstranění téhle sci-fi akční adventury od tvůrců titulů Max Payne, Alan Wake nebo Control z finského studia Remedy Entertainment stojí za pozornost, protože při vydání v roce 2016 patřila mezi exkluzivity pro herní konzoli od Microsoftu, a později byla dostupná i na počítačích.

Hra obsahovala herní i filmové pasáže, a objevili se v ní známí herci jako Shawn Ashmore, Aiden Gillan, Dominic Monaghan a zesnulý Lance Reddick. Obsazení hollywoodských hvězd však dílu nezaručilo úspěch a od kritiků si odneslo spíš mírně nadprůměrná hodnocení, což vzhledem ke kvalitám ostatních titulů studia bylo překvapením.

Historicky se však nejedná o první exkluzivní hru pro Xbox, která opustila službu Game Pass. Magazín GameSpot připomněl, že Microsoft již dřív odstranil starší díly závodní série Forza. Ty však zmizely kvůli licencované hudbě. Server Windows Central upřesnil, že Quantum Break musí službu opustit kvůli blíže nespecifikovaným problémům s licencí. Doplnil ale, že jednání zřejmě probíhají, a pokud se vše podaří vyřešit, očekává se návrat hry na platformu.

Datum vyřazení hry z Game Passu zatím nebyl potvrzen, ale jisté je, že se tak stane v nejbližších týdnech.

Zmizí i války s emzáky, ale přibude japonský folklor

Mezi další videohry, co v dubnu opustí Xbox Game Pass, patří kooperační střílečka od Ubisoftu Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction, povedená adventury Life is Strange: True Colors a The Long Dark, a další menší tituly - The Riftbreaker, The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos, Moonglow Bay a Panzer Corps 2.

Přestože se kalendář přehoupl už do dalšího měsíce, společnost Microsoft zatím neoznámila první várku nových přírůstků na tento měsíc. Z dřívějška ale víme, že duchařská akčňárna Ghostwire: Tokyo přibude 12. dubna s velkou novou aktualizací u příležitosti uvedení hry na Xboxu poté, co rok byla exkluzivitou pro konkurenční PlayStation. 

Další změnou je, že Microsoft již nenabízí zkušební verzi Xbox Game Passu za 26 korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama