"YNk je hloupej člověk," říká kapitán FURIA
Esport CS:GO Článek "YNk je hloupej člověk," říká kapitán FURIA

"YNk je hloupej člověk," říká kapitán FURIA

Michael Douša

Michael Douša

8. 3. 2023 20:36

Andrei "arT" Piovezan si nebral zrovna servítky

Reklama
Andrei "arT" Piovezan si se srbským analytikem nebral zrovna servítky.

FURIA se naštěstí dostali do play-off ESL Pro League Season 17, ale že by se jednalo o zrovna jednoduchou cestu, to se opravdu říct nedá. Vítězství proti Imperial je postavilo proti mladému evropskému celku MOUZ, což skončilo pro brazilskou sestavu poněkud tragicky. Za celkem jednostranného výsledku 2-0 pro MOUZ se FURIA museli probojovat skrze spodního pavouka, kde to nejednou nevypadalo úplně šťastně.

Jak proti Movistar Riders, tak proti BIG se jim nepovedlo dotáhnout zápas už za dvě mapy a ani jednou se nejednalo o zrovna suverénní výsledek, což by člověk v zápase proti 30. nejlepšímu týmu světa od 14. nejlepšího týmu světa očekával. Zvláštní pozornost ale na Twitteru dostal nepříjemný moment ze zápasu proti MOUZ, kde FURIA trapně prohráli 3v1 situaci kvůli tomu, že arT byl sám s bombou na B site na Miragi, zatímco oba jeho spoluhráči již měli zabraný A site. Když jej pak David "frozen" Čerňanský na B site dostihl a odstřelil předtím, než stihl položit bombu, oba Brazilci už měli smůlu, jelikož nestihli frozena najít než vypršel čas.

Na to reagoval proslulý analytik Janko "YNk" Paunović stručně a jasně: Kdy už FURIA řekne dost těmhle arT nesmyslům? 

When will FURIA say enough to this arT nonsense? https://t.co/TKehL0n5bY

— Janko Paunovic (@YNk) March 2, 2023

I další komentátoři se přidali ke kritice, například Jacob "Pimp" Winneche, který z neúspěchu FURIA viní neochotu arTa jako kapitána měnit svoje strategie. ArT si ale kritiku nenechal líbit. "Janko je hloupej člověk. Jestli se chce hádat o stylu hry FURIA, měl by si vybrat jiná kola a hádat se o nich, protože když si vybírá kolo s 15 vteřinami do konce, aby nás kritizoval, vidíte, že to nemá smysl," rozohnil se Brazilec. 

Poněkud těsné výsledky ale hrají do karet spíše analytikům, kteří arTa kritizují. Uvidíme však, jak si FURIA povede v rámci play-off a třeba ještě Jankovi vytřou zrak. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama