YouTuber Dream přiznal podvádění v Minecraft speedrunu, CzechCloud se do něj hned opřel
Zajímavosti Článek YouTuber Dream přiznal podvádění v Minecraft speedrunu, CzechCloud se do něj hned opřel

YouTuber Dream přiznal podvádění v Minecraft speedrunu, CzechCloud se do něj hned opřel

David Jiránek

David Jiránek

2. 6. 2021 14:26

Údajně šlo o nevědomé podvádění.

Reklama

Velká aféra kolem youtubera s přezdívkou Dream spěje ke konci. Před téměř dvěma roky Dream natočil video, kde jako první odhalil seed světa, na kterém hrál PewDiePie svůj singleplayer Let's Play. V dané době Minecraft zažíval další obrození a Dream se této příležitosti chytl, mimo jiné i díky Felixovi, a začal na svém kanále tvořit videa z Minecraftu. Během několika měsíců se stal jedním z největších Minecraft tvůrců a osobností na YouTube s 22,7 miliony odběratelů.

Přibližně před rokem Dream nasedl na vlnu speedrunningu a na verzi 1.16 se mu podařilo překonat na nějakou dobu světový rekord. Vzhledem k nízkému počtu pokusů a konzistentně dobrým pokusům doprovázených velikou dávkou štěstí se lidem výsledkům nechtělo věřit.

Dream při svém rychlo průchodu hrou měl velkou dávku štěstí na Ender perly a dropy z tradingu v netheru. Obojí nelze ovlivnit skillem ve hře. Rekordní průchod musel být vždy nahráván a Dream měl v krátkém časovém úsek několikrát velké štěstí. Přišlo proto obvinění z podvádění. Komunita vypočítala šanci na získání daných dropů a přišla se závěrem, že Dream šance upravil. Jeho rekordy byly vymazány.

Mezitím se komunity Dreama a ostatních střídavě hádaly, zda došlo k podvodu. V jednom z posledních příspěvků Dream nakonec přiznal podvod, ačkoliv o něm sám nevěděl. V rámci svých youtube videí totiž využíval módy zvyšující dropy. Tyto modifikace ve hře "omylem" zanechal při zdolávání speedrun rekordů.

Situaci u nás okomentoval zejména streamer CzechCloud, který se s Dreamem pustil do konverzace veřejně na Twitteru.

CzechCloud údajně obdržel výhružky smrti od mladé komunity Dreama. Není přitom dle mnohých jediný, kdo se s podobným chováním setkal. Dream údajně poštval komunitu proti komukoliv, kdo ho kritizoval, ačkoliv ve svých tweetech a celé obhajobě (kterou sám smazal) zastává dle svých slov nevinnou oběť.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama