acer-na-ifa-notebook-se-zakrivenym-displejem-a-aktualizace-predator-rady
Technologie Článek Acer na IFA: Notebook se zakřiveným displejem a aktualizace Predator řady

Acer na IFA: Notebook se zakřiveným displejem a aktualizace Predator řady

Filip Němeček

Filip Němeček

7. 9. 2016 11:04

Nový Predator má 21" displej, snímání pohybu očí a dvě GTX 1080.

Reklama

Acer věnoval část své tiskové konference hernímu odvětví, kterému se věnuje se svou značkou Predator. Nejvíce rozhodně zaujme nový notebook s prohnutým displejem, dvěma grafikami Nvidia GeForce GTX 1080 a dalšími vychytávkami.

Acer boří hranice a posouvá dosavadní strop, co se týče velikosti displejů u notebooků. Nově odhalený Predator 21 X má uhlopříčku 21“ a navíc je displej prohnutý. Jedná se o IPS panel s rozlišením 2560 x 1080 pixelů, technologií Nvidia G-Sync a také snímáním pohybů oči od Tobii.

Acer na IFA: Notebook se zakřiveným displejem a aktualizace Predator řady

Notebook dále obsahuje zatím nespecifikovaný model Intel Core i7 z aktuální nové generace Kaby Lake. DDR4 operační paměti má být až 64 GB. Grafického výkonu bude hromada a to díky už zmiňované dvojici GTX 1080 ve SLI. Notebook má mít dále čtveřici SSD disků a jeden tradiční HDD. Acer ale zatím neupřesnil, jak to bude s kapacitami. O chlazení se má starat nový systém s celkem pěti ventilátory. Jeden ventilátor je umístěn za průhledným sklem nad vypínacím tlačítkem a je modře podsvícený.

{control gallery}

Predator 21 X potěší také milovníky mechanických klávesnic, používá navíc známé spínače od Cherry MX. Přesný typ spínačů ještě nebyl odhalen, kromě toho je klávesnice vybavena RGB podsvícením a každou klávesu si lze nastavit samostatně. Na pravé straně se nachází ještě membránový numerický blok. Také zde si výrobce připravil vychytávku, můžete ho vyklopit a používat Precision touchpad, který je umístěn na spodní straně numerického bloku. Váhu novinky při přenášení dost pocítíte, činí totiž 8 kilogramů.

Pozornosti se dočkaly také 15“ a 17“ modely Predator notebooku. Podle očekávání dostaly novou generaci grafických karet Nvidia. Oba modely se budou nově prodávat buď s GeForce GTX 1060 nebo GTX 1070.

Acer na IFA: Notebook se zakřiveným displejem a aktualizace Predator řady

Kromě notebooků byly odhaleny také tři nové přírůstky mezi monitory. Každý nabízí Nvidia G-Sync a také se jedná o první monitory, které mají zabudovanou technologii Tobii pro snímání pohybů očí. Predator Z271T je Full HD model o velikosti 27“ s technologií VA. Monitor XB271HUT je opět 27“, ale bez prohnutí a s rozlišením 2560 x 1440. Používá TN panel a zaujme velmi tenkým rámečkem označovaným jako ZeroFrame. Poslední je Predator XB251HQT s velikostí 24,5“. Full HD rozlišení opět se ZeroFrame a obnovovací frekvencí 240 Hz. 

Acer na IFA: Notebook se zakřiveným displejem a aktualizace Predator řady

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama