[CS:GO] ESL zkracuje délku BANů
Esport CS:GO Článek [CS:GO] ESL zkracuje délku BANů

[CS:GO] ESL zkracuje délku BANů

Jakub Osička

Jakub Osička

24. 3. 2017 13:43

ESL přichází se změnou pro cheatery, kteří obdrželi VAC ban.

Reklama

Organizace ESL přichází se zásadní změnou ve svých pravidlech pro CS:GO turnaje, které pořádá. Novinka se týká úpravy doby, po kterou z nich budou vyloučeni hráči, u nichž bylo prokázáno, že podváděli a používali nějakou cheatovací metodu, na základě které jim byl udělen VAC Ban.

Za katr jen na dva roky

Nově je stanoveno, že těmto hráčům bude odepřena účast pouze dva roky od udělení banu. Ve sborníku pravidel IEM Season 12 rulebook spadá toto rozhodnutí pod bod 2.5 Publisher or ESIC Bans:

CSGO VAC bans are specifically honored, but only until 2 years after they have been issued.

ESL také potvrdilo, že tato politika bude uplatňována na budoucích IEM a ESL One turnajích a samozřejmě i v Pro League. Jedinou výjimkou mají být ty, které bude přímo sponzorovat Valve. Pravidlo by mělo začít platit už na IEM Sydney.

Kontroverze

Zavedení pravidla znamená, že by se na scénu mohli vrátit usvědčení cheateři jako např. Hovik "KQLY" Tovmassian nebo Simeon "dream3r" Ganev. Ozývá se ale mnoho hlasů, které se zavedením pouze dvouletého banu zásadně nesouhlasí. Je to pochopitelné - aktuální podmínky tak osobám, které jednoznačně podváděly, přidělí zákaz pouza na dva roky, zatímco například týmům, které úmyslně předem zmanipulovaly výsledek zápasu, zůstává permanent (např. kauza týmu iBuyPower).

 

Apparently its okay to cheat for years at LAN tournaments(only 2 years ban) but 1 matchfixing match is life time ban. Welcome back cheaters

— FaZe karrigan (@karriganCSGO) 23. března 2017

Vyjádření ESL

Na základě ohlasů vydalo ESL oficiální prohlášení, ve kterém zmiňuje, že změna pravidel bude dále konzultována s experty. Uvedlo také, že dvouletá perioda má vést ke sjednocení banů napříč různými systémy. Jejich vlastní detekční software ESL Wire totiž uděluje zákazy po dobou dvou let už patnáct let.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama