[CS:GO] Glosa - drama Virtus.Pro vs. Astralis
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Glosa - drama Virtus.Pro vs. Astralis

[CS:GO] Glosa - drama Virtus.Pro vs. Astralis

Jakub Osička

Jakub Osička

21. 2. 2017 15:54

Kjaerbyeho tweet vyvolal bouřlivé debaty a negativitu. Je ale oprávněná?

Reklama

[CS:GO] Glosa - drama Virtus.Pro vs. Astralis

DreamHack Masters Las Vegas přinesl spoustu zajímavých zápasů a napínavých momentů, ale zároveň se objevilo i kontroverznější téma, které rezonuje napříč sociálními sítěmi v podstatě v průběhu celého posledního měsíce. Řeč je o sporu, který vznikl na základě vzájemných reakcí členů týmu Virtus.Pro a Astralis.

Kontext

Na začátku se musíme vrátit až ke grand-finále ELEAGUE majoru v Atlantě, ve kterém proti sobě právě dva zmíněné týmy bojovaly o první místo. Astralis tehdy Virtus.Pro porazili, nicméně skóre všech tří odehraných map bylo velmi těsné - Nuke 12:16, Overpass 16:14, Train 16:14.

Po finále Markus "Kjaerbye" Kjaerbye ve svém tweetu konstatoval, že nemůže uvěřit, že se jim podařilo zvítězit. Zmínil, že se svým týmem hráli podprůměrně, ale nikdy se nevzdali a týmový duch jim pomohl.

We're the champions of the world! I can't believe it we really underperformed today, but never gave up.. real team spirit ❤️???

— Markus Kjærbye (@KjaerbyeCS) 29. ledna 2017

TaZ zasahuje

Ještě stejný den na tento tweet reagoval Wiktor "TaZ" Wojtas. Evidentně si Kjaerbyeho slova vzal osobně a bral je jako výsměch vůči Virtus.Pro. Ohradil se s tím, že slibuje, že Astralis v příštím zápase rozdrtí a doufá, že tehdy už podprůměrně hrát nebudou.

Hard lose. @KjaerbyeCS wrote that Astralis underperformed. I promise u here - we will crush u next event, please perform then. GG today

— VP TAZ (@g5taz) 29. ledna 2017

To vše se událo už na konci ledna. TaZův tweet získal obrovskou odezvu, která byla mnohonásobně umocněna uskutečněnou pomstou Virtus.pro proti Astralis na DreamHacku Las Vegas. Debata o tweetu byla zmíněna i v rozhovorech na oficiálním streamu soutěže.

Samozřejmě si potom do Astralis a především Kjaerbyeho nezapomněli lidé řádně "kopnout". 

@Spietres @KjaerbyeCS LOL REKT! That's what happens to cocky mentality, it gets PLOWED!!! You gotta respect the legends!

— Dru Dude (@drudude303) 19. února 2017

Oprávněná nenávist?

Stojím si za tím, že reakce z TaZovy strany byla zcela neoprávněná. Původně Kjaerbye totiž poukazoval na fakt, že se svým týmem nehráli podle svých představ, ale nakonec se jim díky týmové spolupráci podařilo z posledních sil vyhrát. Tweet vůbec nenaznačoval výsměch poraženým, byť si to tak mnoho lidí přebralo.

A pokud stále nejste stejného názoru, tady je druhý tweet, opět ze stejného dne, o kterém se ze záhadných důvodů vůbec nemluví. Kjaerbye v něm vyjadřuje respekt Virtus.Pro.

Have my biggest respect for @TeamVirtuspro so legendary players, no opponents were more worthy than them. Everyone played hearts out today..

— Markus Kjærbye (@KjaerbyeCS) 29. ledna 2017

Ponaučení

Hlavní pointou je ale smutná skutečnost, že i mezi profesionální sférou zkušených hráčů se začínají objevovat tyto kauzy, které jsou pak zbytečně propírány na sociálních sítích bez znalosti kontextu a na základě nedostatečně nebo špatně pochopených podkladů.

Rada se potom nabízí jednoduchá - uvažujte kriticky, nepranýřujte bezmyšlenkovitě nikoho bez skutečné znalosti situace a nenechejte se strhnout davem.

Předesílám, že v tomto článku prezentuji svůj vlastní pohled na situaci podložený určitými fakty a je samozřejmě jen na vás, zda se s tímto názorem ztotožníte. Zároveň chci podotknout, že Virtus.Pro a speciálně TaZe jsem dosud vnímal jako vyspělé hráče a často jim fandil. Právě proto cítím určité zklamání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama