[CS:GO] IEM Katowice - Čtvrtfinále bez Virtus.Pro
Esport CS:GO Článek [CS:GO] IEM Katowice - Čtvrtfinále bez Virtus.Pro

[CS:GO] IEM Katowice - Čtvrtfinále bez Virtus.Pro

Jakub Osička

Jakub Osička

3. 3. 2017 10:06

Zejména zápasy druhé skupiny přinesly nemilá překvapení

Reklama

[CS:GO] IEM Katowice - Čtvrtfinále bez Virtus.Pro

Intel Extreme Masters Katowice 2017 je v plném proudu a momentálně máme za sebou čerstvě zápasy obou skupin. Výsledky přinesly spoustu překvapení a mnoho favorizovaných týmů se do arény Spodek vůbec nepodívá. Tento scénář se bohužel týká mimo jiné i domácích Virtus.Pro. Zatím ale nepředbíhejme a pojďme se společně podívat, jak první dva dny turnaje probíhaly.

Skupinové zápasy tentokrát probíhaly tzv. round-robin formátem. Jedná se tedy o zápasy "každý s každým", kde výsledný počet pomyslných bodů posílá nejlepší tým z každé skupiny rovnou do semifinále a další dva do čtvrtfinále. Celkově tedy dále postupuje šest týmů z původní dvanáctky.

Skupina A

Skupina A - Středa
NiP fnatic 14-16 cache
OpTic Astralis 12-16 train
FaZe Immortals 16-6 overpass
FaZe fnatic 16-11 train
NiP Astralis 24-28 overpass
OpTic Immortals 12-16 inferno
OpTic fnatic 10-16 train
Astralis Immortals 12-16 cache
NiP FaZe 6-16 cache
Astralis fnatic 19-17 inferno
NiP Immortals 14-16 cobblestone
OpTic FaZe 12-16 train
FaZe Astralis 8-16 train
OpTic NiP 13-16 inferno
Immortals fnatic 16-14 mirage
Skupina A - rozhodující zápasy
FaZe Immortals 10-7 mirage
Astralis FaZe 2-4 train
Immortals Astralis 11-13 train

Ve skupině A proběhly napínavé souboje, které při stejném počtu bodů tří týmů (FaZe, Astralis, Immortals) vyústily až v tie-breaker zápasy hrané jako kratší mapy ve stylu přesčasů. Nejvíce zazářil FaZe Clan, který vyšel jako absolutní vítěz celé skupiny a postoupil rovnou do semifinále. Ve čtvrtfinále tedy uvidíme zmíněné Astralis a Immortals.

Velkým zklamáním je fakt, že OpTic nedokázali dosáhnout ani na jediný vítězný bod. Ninjas in Pyjamas také neprolomili své prokletí a odešli pouze s jedinou výhrou. Posledním eliminovaným týmem jsou fnatic, kterým bohužel dva body na postup rovněž nestačily.

Skupina B

Skupina B - Čtvrtek
NaVi Virtus.Pro 16-9 train
Cloud9 SK 16-9 nuke
NaVi SK 16-12 overpass
North Heroic 17-19 nuke
Cloud9 Heroic 16-7 cobblestone
North Virtus.Pro 16-13 cobblestone
SK Heroic 16-5 mirage
Cloud9 Virtus.Pro 4-16 mirage
NaVi North 12-16 cobblestone
SK Virtus.Pro 14-16 inferno
NaVi Heroic 12-16 overpass
Cloud9 North 12-16 cobblestone
North SK 8-16 cobblestone
Cloud9 NaVi 6-16 mirage
Heroic Virtus.Pro 16-14 nuke

Ve skupině B sice na rozhodující zápasy nedošlo, ale přesto se zde děly možná i ještě zajímavější události. Dá se říci, že druhá skupina přinesla štěstí podceňovaným a naopak smůlu favoritům. SK Gaming zvládli vyhrát pouze dva zápasy, z nichž do posledního s North už šli s vědomím, že dále nemohou postoupit. Vyřazeni byli také Cloud9, kteří dopadli bodově stejně jako SK.

Pravděpodobně největším zklamáním je ale vyřazení domácího týmu Virtus.Pro. Polská pětka podlehla ve velmi těsném souboji na mapě Nuke týmu Heroic a tím nadobro pohřbila svoji poslední šanci na postup do arény před diváky. Pro polské fanoušky je to krutá rána, neboť burácející bojové pokřiky "Virtus Pro" byly možná i tím nejikoničtějším naladěním atmosféry celého turnaje.

Jen o vlásek unikli eliminaci Natus Vincere. Společně s North postupují dále do čtvrtfinále. Do semifinále pak přímo postoupili Heroic, kteří byli na začátku turnaje spíše podceňováni. Přestože všechny tři týmy získaly stejný počet bodů, rozhodlo se v tomto případě v souladu s pravidly turnaje jen na základě původních výsledků ze vzájemných zápasů (toto kritérium má přednost před overtime zápasy).

Čtvrtfinále už dnes

Čtvrtfinále odstartuje již dnes ve 12:30, kdy se proti sobě postaví Astralis a Natus Vincere. Turnaj se konečně přesouvá do arény před diváky a také konečně uvidíme souboje na tři mapy.

Následovat bude souboj North a Immortals, který by měl začít přibližně v 16:25.

Cesta pro vítěze bude pokračovat do sobotního semifinále a nakonec nedělního grand finále.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama