[CS:GO] Obrovská migrace hráčů, NiKo opouští mousesports
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Obrovská migrace hráčů, NiKo opouští mousesports

[CS:GO] Obrovská migrace hráčů, NiKo opouští mousesports

Jakub Osička

Jakub Osička

10. 2. 2017 16:21

V řadách top týmů se v posledních týdnech událo mnoho změn sestav. Pojďme se na ty nejvýznamnější podívat.

Reklama

[CS:GO] Obrovská migrace hráčů, NiKo opouští mousesports

V průběhu posledních týdnů se udály obrovské změny v uskupení mnoha týmů, které působí na profesionální kompetitivní scéně Counter-Strike: Global Offensive. Kromě znovusjednocení týmu fnatic, o kterém jsme psali nedávno, se změny napříč sestavami objevily i u dalších v poměrně razantním množstvím. Pojďme si udělat základní přehled o těch nejvýznamnějších.

mousesports

Mousesports jsou pro mnoho českých fanoušků velmi atraktivním týmem nejen díky působení Tomáše "Oskara" Šťastného. Právě kolem tohoto uskupení se událo možná nejvíce zvláštních změn. Nejprve to byla výměna v aktivní pětce, kde právě Oskar nahradil Chrise "ChrisJ" de Jonga. To byl však teprve začátek. Přestože Nikola "NiKo" Kovač ještě nedávno ve vyjádření uvedl, že udělá vše pro maximální úspěch týmu, byl tento týden vykoupen jiným týmem a mousesports opouští. Zůstává zde viset veliký otazník, neboť právě NiKo byl mnohými považován za superstar a hlavního tahouna mousesports. Kde bude působit nyní se dozvíte hned v dalším odstavci.

FaZe Clan

Ztráta tohoto týmu nese jméno Philip "Aizy" Aistrup. Ano - právě na Aizyho místo se i přes původně naprosto jiné spekulace dostal právě Nikola "NiKo" Kovač. Uvidíme, jak si evropské uskupení v nové sestavě povede.

North (ex-Dignitas)

Philip "Aizy" Aistrup ze scény také nemizí. Dále ho budeme vídat pod pomyslnou vlajkou týmu North, ve kterém nahradil Rubena "RUBINO" Villarroela. Ten North opustil poté, co byli eliminováni z posledního majoru.

SK Gaming

To, že se od brazilské pětky šampionů odtrhl/byl odtržen Lincoln "fnx" Lau, je už starý známý fakt a SK odehráli i nedávný major se stand-in hráčem. Stal se jím Ricardo "fox" Pacheco, který v SK ale nebyl předurčen k dlouhodobému působení. Nyní se konečně oficiálně rozhodlo a do SK Gaming přestupuje Joao "felps" Vasconcellos z týmu Immortals.

Immortals

Do řad druhého brazilského týmu v našem shrnutí se postavil již zmíněný Lincoln "fnx" Lau. Ten se i přes konec působení v SK Gaming dostal na 19. příčku nejlepších hráčů za rok 2016 a týmu Immortals již pomohl značnou silou k vítězství v mnoha zápasech.

G2

Možná nejzásadnější změnou prošlo složení týmů G2 a EnVyUs. Právě G2 má ambice stát s nově vytvořenou sestavou francouzským supertýmem. Zajímavou skutečností je, že na post týmového trenéra nastoupil ještě nedávno aktivní hráč SmithZz. Po rozštěpení vypadá současný line-up G2 následovně:

  • Nathan "NBK-" Schmitt
  • Dan "apEX" Madesclaire
  • Kenny "kennyS" Schrub
  • Richard "shox" Papillon
  • Alexandre "bodyy" Pianaro
  • Edouard "SmithZz" Dubourdeaux (coach)

EnVyUs

Naopak tým EnVyUs zůstal složen z odpadlíků. Po dodatečných úpravách odpadl z line-upu David "devoduvek" Dobrosavljevic a k sestavě se připojil i Adil "ScreaM" Benrlitom. Aktuálně spadají pod EnVyUs hráči:

  • Vincent "Happy" Schopenhauer
  • Christophe "SIXER" Xia
  • Cédric "RpK" Guipouy
  • Alexandre "xms" Forté
  • Adil "ScreaM" Benrlitom
  • Damien "maLeK" Marcel (coach)
  • David "devoduvek" Dobrosavljevic (back-up)

GODSENT

Poté, co se nejprve Freddy "KRIMZ" Johansson a poté Jesper "JW" Wecksell a Robin "flusha" Rönnquist vrátili do fnatic, volná místa GODSENT vyplnili Jonas "Lekr0" Olofsson, Simon "twist" Eliasson a Joakim "disco doplan" Gidetun.

Team Liquid

Do týmu Liquid se nečekaně přidal Peter "stanislaw" Jarguz po opuštění týmu OpTiC. Z šesti hráčů pak musela být sestavena aktivní pětka. Záhy byl ale oznámen přestup Spencera "Hiko" Martina.

OpTic

V důsledku tedy vlastně došlo pouze k výměně dvou hráčů. Peter "stanislaw" Jarguz se přesunul do Team Liquid a na jeho místo v OpTic nastoupil právě Spencer "Hiko" Martin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama