cs-go-prekvapeni-sezony-ninjas-in-pyjamas-se-nepodivaji-na-major
Esport Článek [CS:GO]Překvapení sezony - Ninjas in Pyjamas se nepodívají na major

[CS:GO]Překvapení sezony - Ninjas in Pyjamas se nepodívají na major

Michael Douša

Michael Douša

23. 12. 2016 02:28

Co vedlo k tomu, že na Majoru neuvidíme Ninjas in Pyjamas?

Reklama

[CS:GO]Překvapení sezony - Ninjas in Pyjamas se nepodívají na major

Každý, kdo se kdy zajímal o profesionální CS:GO scénu již určitě slyšel jméno Ninjas in Pyjamas a stejně tak určitě ví, že před několika lety měli svůj legendární win streak s 87 vyhranými mapami a ani jednou prohranou. Nyní se však ani nepodívají na major po prohře 2-16 s ruským celkem Vega Squadron.

ELEAGUE Main Major Qualifier se odehrával ve dnech 15.12. až 18.12.2016 v Atlantě v USA. 16 týmů, včetně například Godsent, HellRaisers nebo EnVyUS a G2 se rvalo o postup do major turnaje příštího roku - ELEAGUE Major.

Zářný začátek, nejapný pád

Ninjas in Pyjamas, nynější světová trojka, začali kvalifikaci celkem slibně, a to výhrou 16-9 nad australským týmem Renegades, takže jim zbývaly dvě výhry a měli by místo v majoru jisté (pro kvalifikaci je potřeba vyhrát třikrát, při třech prohrách tým automaticky vypadává).

Následovala hra proti evropskému HellRaisers, který ohromil velmi dobrou kondicí v této kvalifikaci. Tu v prodloužení prohráli s velmi těsným skore 17-19, kdy jediným hráčem s pozitivním K/D byl Xizt s téměř neuvěřitelným 109 ADR (Average Damage per Round - průměrné poškození za kolo), avšak ani to nestačilo k vítězství. NiP se tedy octli v situaci 1-1. 

Dalším soupeřem byl kanadský celek Optic Gaming, novopečený vítěz Eleague S2 a finalista ECS Season 2 Finals. Tam Ninjové získali v první polovině šest kol a v druhé pouhá tři, tedy celkové skore bylo 16-9 pro Optic Gaming.

Zbývala tedy hra proti Vega Squadron, ruskému celku, který se sem dostal z CIS kvalifikace. V první polovině proti rusům získali jen dvě kola a v druhé polovině ani to, zápas tedy skončil debaklem 16-2 pro ruský Vega Squadron. Odhady byly 91% šance na výhru Švédů, opak byl však pravdou. ELEAGUE Major bude tedy první CS:GO major turnaj, ve kterém se budeme muset obejít bez Ninjas in Pyjamas.

Is Pyth the problem?

Pyth utrpěl zranění ruky, proto ho na jeho místě v NiP dočasně vyměnili nejprve disco doplan, poté bývalý hráč NiP, Maikel "Maikelele" Bill, se kterým se velmi dobře umístili na několika minor turnajích, především na prvním místě v SL i-League StarSeries Season 2 Finals. Šestého listopadu se však pyth vrátil na své místo a Maikelele zůstal opět bez týmu. 

Ninjas in Pyjamas spolu s pythem vyhráli IEM Oakland 2016, což byl velmi důležitý moment v CS:GO historii právě pytha. Na ELEAGUE Major kvalifikaci měl pyth lepší a horší zápasy, ale to každý, včetně Get_Righta, který měl jako nejlepší K/D z těchto čtyř zápasů čistou jedničku, nejhorším výsledkem pro něj však bylo K/D 0,09. 

Spoustu lidí si zvyklo hledat chybu za nejnovějším přírůstkem v lineupu NiP, avšak zde se nejedná o špatný výsledek jednotlivce, protože nejednou jsme ho mohli vidět na vrcholu tabulky. Zde běží spíše o špatnou komunikaci, nebo celkově špatnou formu týmu. V posledním zápase také nejspíše o totální podcenění nepřítele.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama